• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

    Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Spotify kullanıcılarına önemli püf noktaları !

SpotifAyhan

Moderatör
Forum Üyesi
Katılım
22 Mar 2024
Mesajlar
505
Puanları
28
Konum
Manisa
Cinsiyet
Erkek

Spotify Playlist Beğenenleri Görme Nasıl Yapılır?​



Yaptığımız herhangi bir şeyin başkaları tarafından beğenilmesi hepimizin hoşuna gider. Örneğin bir Instagram veya Twitter paylaşımı yaptığınızda beğenen kişi sayısı ne kadar fazla olursa o kadar mutluluk duyarsınız. Hatta bazı kişiler için bu çoğu kişiye nazaran daha da önemli bir konudur. Bu kişiler, diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi Spotify’da da beğenen kişileri görmek isteyebilirler.

Spotify Playlist Nedir?​

Başlıklar
Spotify playlist, beğendiğiniz sanatçıların şarkılarını bir liste içerisinde toplayarak paylaştığınız alandır. Bir isim belirleyerek kategorize edebileceğiniz Spotify playliste istediğiniz şarkıyı ekleyebilir veya çıkarabilirsiniz. Bununla birlikte isterseniz Herkese Açık yaparak Spotify playlistinize herkesin ulaşmasını sağlayabilir veya Gizli yap diyerek yalnızca kendiniz ulaşabilirsiniz. Bunu da Spotify playlist isminizin altındaki üç noktaya dokunarak çıkan seçeneklerden yapabilirsiniz.

Spotify Playlist Nasıl Oluşturulur?​

Spotify’da çalma listesi oluşturmak için hesabınıza giriş yapıp ardından “Kitaplığın” sekmesine gidin. Daha sonra Çalma Listesi Oluştur‘a tıklayın ve çalma listenize bir isim verip şarkı eklemeye başlayın. Eklemek istediğiniz şarkıyı adının sağındaki üç noktaya tıklayarak mevcut bir çalma listesine parça ekleyebilirsiniz. Oradan Çalma Listesine Ekle‘yi seçerek istediğiniz çalma listesini seçebilirsiniz.

Spotify Playlist Beğenmenin Önemi Nedir?​


Bir Spotify playlistini beğenmek, kullanıcıların müzik dinleme deneyimlerini kişiselleştirmelerine ve ilgi alanlarına uygun müzikler keşfetmelerine yardımcı olur. Beğenilen Spotify playlistler, kullanıcılara benzer müzik zevkleri olan diğer kullanıcıların playlistlerine erişme imkanı vererek daha geniş bir müzik yelpazesine erişmelerini sağlar.
Bununla birlikte beğenilen playlistler, kullanıcılara önerilerde bulunmak için kullanılabilir. Spotify, kullanıcıların beğendikleri playlistleri ve şarkıları analiz ederek, bunlara benzer müzikleri ve yeni çıkan şarkıları önerir. Bu öneriler, kullanıcıların müzik zevklerini keşfetmelerine, yeni sanatçıları ve müzik türlerini keşfetmelerine yardımcı olur.
Sonuç olarak Spotify playlistlerini beğenmek, kullanıcıların müzik deneyimlerini daha keyifli hale getirir, müzik zevklerini keşfetmelerine ve ilgi alanlarına uygun müzikler bulmalarına yardımcı olur. Ayrıca beğenilen playlistler, Spotify tarafından önerilerde kullanılarak daha fazla müzik keşfetme imkanı sağlar.

Spotify Playlist Beğenenler Nasıl Görülür?​

Spotify, çalma listelerinizi (playlistinizi) kimlerin beğendiğini görmenizi sağlayan bir özelliğe sahip değil. Fakat çalma listenizin kaç kişi tarafından beğenildiğini görebilirsiniz.
Spotify çalma listenizin kaç beğeni aldığını görmek için, uygulamanın mobil veya masaüstü versiyonunda Spotify profilinize gitmelisiniz. Mobil uygulamada yapmak için ekranın sağ alt köşesinde bulunan kitaplığınıza, ardından sol üst köşedeki profil resminize dokunun. Listenin en üstündeki “Profili görüntüle“ye dokunduktan sonra oynatma listenizin kısa görünümünün altındaki “Tümünü gör“e dokunun.
Masaüstünde ise ekranınızın sağ üst köşesinde Arkadaş Aktivitesi çubuğunun yanında adınıza ve sonrasında profile tıklayın. Buradan “Genel Oynatma Listeleri“ne ilerleyip “Tümünü Gör“e tıklayın. Buradan, oynatma listesinin başlığının altında listelediği takipçi sayısıyla birlikte tüm oynatma listelerinizin bir özetini görürsünüz.

Spotify’da Birinin Çalma Listesini Beğenince Bildirim Gider mi?​

Hayır. Spotify’da birinin çalma listesini beğendiğinizde beğendiğinize dair bildirim gitmez. Çalma listesi sahibi, oynatma listesini beğendiğinizi belirten bir bildirim alır fakat sizin beğendiğinizi öğrenemez. Bu bildirim silinene kadar çalma listesi sahibinin bildirimlerinde kalmaya devam eder. Ancak bildirim bir kez görüntülendiğinde artık görülmez.

Spotify, Playlist Beğenenleri Görme Özelliği Ekleyecek mi?​

Spotify kullanıcılarının yıllardır cevabını merak ettiği bir soru bu. Hatta bununla ilgili Spotify’ın forum sayfasında 2013 yılından beridir açılan bir anket dahi var. isimli Spotify kullanıcısı, 2 Şubat 2013 tarihli bir anket paylaştı. Yaptığı paylaşımda ise şu ifadeyi kullanıyor: “Spotify playlist takipçilerimi görebilmeyi çok isterim ve eminim bunu isteyen tek kişi ben değilim“. Peter’ın hiç de haksız sayılmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz çünkü ankete bu zamana kadar 25 bine yakın kişi oy vermiş durumda.

Spotify’ın bu ankete en son cevabı ise 2019 yılında gelmiş durumda. Cevaba göre Spotify, şu an için bu özelliği ‘beklemeye’ almış durumda. Ardından şu açıklama yapılmış: “Fikirlerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz. Sizinle paylaşabileceğimiz yeni bir gelişme olduğunda burayı tekrar ziyaret edeceğimize emin olabilirsiniz.
Sonuç olarak şu an net bir tarih söz konusu değil. Bu sebeple Spotify’ın ilgili özelliği lanse etmesini beklemekten başka bir çare görünmüyor.

Spotify Playlist’te Takipçi ile Beğenme Arasında Bir Fark Var mı?​

Spotify dünyasında yeni olan insanlarda kafa karışıklığına düşüren sıkça sorulan sorulardan birisi de budur. Spotify’da bir “takipçi” ve bir “beğenen” aslında aynı şeydir.
Bir Spotify kullanıcısı, beğenme düğmesine tıklayarak beğendiği bir çalma listesini takip eder. Bunun nedeni bir playlisti beğenmek, çalma listesini kütüphanenize eklemenizi ve genel profilinizde görünür hale getirmenizi sağlar. Benzer şekilde bir kullanıcı bir çalma listesini takip ettiğinde onu “beğenmiş” olur.

Aslında Spotify masaüstü uygulamasında çalma listeleri için “Beğen” düğmesi “Takip Et” olarak değiştirilmiştir. Masaüstü uygulamasının dışında kaç “beğeni” aldığınızı görebilirsiniz.
Her ne kadar kimin beğendiğini göremeseniz de, birçok takipçi veya beğeniye sahip olmak çalma listenizin görünürlüğünü ve popülerliğini artırabilir.

Spotify Playlist Beğenenleri Görme Hilesi Var mı?​

Maalesef bu konuda bir ton tıklama tuzağı bulunuyor. Spotify çalma listenizi kimin beğendiğini öğrenmek için güvenilir bir yöntem veya hile bulunmamaktadır.
Okuduğumuz çoğu makale, Spotify profilinizin yeni bir takipçi kazanmasını beklemenizi ve daha önceki çalma listesi beğeni/takipçi sayılarınızı karşılaştırarak, sizi yakın zamanda takip eden kişinin çalma listelerinizden birini beğenip beğenmediğini belirlemenizi önermektedir. Ancak bu tavsiyenin işe yaramadığını belirtelim.
Öncelikle, yeni takipçinin çalma listenizi beğendiğini onaylamanın bir yolu yoktur. Yapabileceğiniz en iyi şey, biraz önce bahsettiğimiz ankete oy vererek Spotify’ın bu özelliği getirmesini beklemektir.

Spotify Playlist Takipçileri Nasıl Arttırılır?​

Artık çalma listenizi kaç kişinin takip ettiğini bildiğinize göre, Spotify çalma listenizin takipçi/ beğeni sayısını nasıl artırabileceğinizi öğrenmek isteyebilirsiniz.
Spotify çalma listenizin takipçilerini arttırmanın en iyi yolu, Facebook ve Instagram reklamlarına başvurmaktır. Çalma listenizi sosyal medya ve forumlarda tanıtmak da işe yarayabilir ancak bu daha az etkili olacaktır.
Spotify çalma listenizi büyütmek için üç ana yol:
  • Spotify dinleyicilerine hedeflenen Facebook ve Instagram reklamları çalıştırmak
  • Kendi sosyal medya hesaplarınızda çalma listenizi tanıtmak
  • Çalma listenizi forumlarda tanıtmak
Çalma listenizi tanıtmak için seçtiğiniz yol ne olursa olsun, önemli olan aktif olarak çalma listenizi kullanacak ve etkileşimde bulunacak gerçek dinleyicilere odaklanmaktır.
Spotify, botlardan veya tıklama çiftliklerinden gelen yapay dinlemeleri engelliyor, bu da Spotify’ın şüpheli olduğunda çalma listenizin tamamen kaldırılabileceği anlamına geliyor.

Spotify Playlist ile Nasıl Para Kazanılır?​

Spotify playlist ile nasıl para kazanabileceğinizi öğrenmek ister misiniz?
Spotify çalma listenizden para kazanmak için sanatçılardan şarkı yerleştirmeleri için doğrudan ödeme almanız, şarkı gönderilerini değerlendirerek para kazanmanız veya çalma listenizi satmanız gereken gerçek dinleyicilerle çalma listenizin takipçi sayısını önce arttırmalısınız.
Spotify çalma listelerinden para kazanmanın üç temel yolu şunlardır:
  • Sanatçılardan şarkı yerleştirmeleri için doğrudan ödeme almak
  • Şarkı gönderilerini değerlendirerek bir şarkının yerleştirilmesini düşünmeye karşılık para almak
  • Çalma listenizi başkasına satmak
Bununla birlikte tüm bu örneklerde, çalma listenizin takipçi sayısını önce gerçek ve aktif dinleyicilerle arttırmanız gerekiyor.

Spotify Playlist Beğenenlerin Sayısının Fazla Olmasının Avantajları Nelerdir?​

Spotify’da daha fazla playlist beğeni sayısına ulaşmanın bazı avantajları olabilir. Bunlardan madde madde bahsedecek olursak:
  • Görünürlüğü artırma
  • Olumlu geri bildirim
  • Kendi markanızı yaratın
  • Para kazanma olanakları yaratın
Çalma listenizin Spotify’daki görünürlüğü öncelikle daha fazla takipçi kazanarak artırılabilir. Bu da daha fazla görünürlük ve çalma listelerinizin arama sonuçlarında ve önerilerde görünme olasılığının artmasıyla sonuçlanabilir.
Daha fazla sayıda takipçiye sahip olmak, Spotify kullanıcılarının çalma listenizi ilgi çekici ve popüler bulduğunun bir işareti olabilir. Ardından büyük bir takipçi kitlesine sahip çalma listeleri daha güvenilir ve otoriter olarak kabul edilir. Bu da bir müzik küratörü olarak otoritenizi artırır. Bunu markanızı oluşturmak ve önerilerinize daha açık olacak yeni dinleyicileri çekmek için yapabilirsiniz.
Son olarak, Spotify’da büyük bir takipçi kitlesine sahip olmak sponsorluklar, ortaklıklar veya reklamlar yoluyla para kazanmanın kapılarını açabilir. Müzik küratörlüğü hedeflerinize ulaşırken müzik tutkunuzdan geçiminizi sağlayabilirsiniz.
Spotify çalma listenizdeki toplam takipçi ve beğeni sayısını artırmanın marka gelişimine ve müzik küratörlüğü hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabileceğini unutmayın.

Benzer Spotify Playlist Nasıl Bulunur?​

Benzer Spotify playlistlerini bulabilmenizin birkaç yolu bulunuyor:
  • Arama çubuğuna kriterlerinize uygun bir anahtar kelime veya ifade yazarak ilgili playlistleri bulabilirsiniz. Örneğin Taylor Swift şarkılarından oluşan bir playlist arıyorsanız, “Taylor Swift” yazabilirsiniz.
  • Bir sanatçı takip ettiğinizde, önerileriniz bölümünde onların playlistlerini görebilirsiniz. Bu da beğenebileceğiniz yeni playlistler bulabilmenizin en iyi yollarından birisidir.
  • Spotify’da benzer playlistleri bulmanıza yardımcı olabilecek birkaç üçüncü taraf hizmeti vardır. Bunlardan biri olan Spotalike popüler bir hizmettir. Spotalike, sevdiğiniz playlistlerle benzer özelliklere sahip playlistleri bulmak için makine öğrenimi kullanır.

Sıkça Sorulan Sorular​

Spotify çalma listesi kapağını değiştirebilir miyim?
Evet, bunu yapmak için bazı üçüncü taraf sitelerden yardım almalısınız. Daha detaylı bilgilere ulaşmak için bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Spotify çalma listesini indirebilir miyim?
Evet, ister kendi oluşturduğunuz ister başkasının oluşturduğu Spotify çalma listesini kolaylıkla indirebilirsiniz. Bunun için çalma listesi isminin altındaki üç noktaya tıklayıp çıkan seçeneklerden İndir‘e tıklayın. Bunu yaptığınızda indirdiğiniz çalma listesindeki şarkıları internete ihtiyaç duymadan dinleyebileceksiniz.
Spotify’da bir çalma listesini nasıl herkese açık hale getiririm?
Spotify çalma listeleri varsayılan olarak gizlidir. Spotify’da bir çalma listesini herkese açık hale getirmek istiyorsanız ilgili çalma listesine gidin ve çalma listesinin sağ üst köşesindeki üç noktaya tıklayın. Oradan oynatma listenizi herkese görünür hale getirmek için Herkese Açık Yap‘ı seçin.
 

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.