Limonlu kek tarifi
Malzemeler
4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
225 gram tereyağı ya da margarin
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
3 çorba kaşığı limon
2 su bardağı un
Üzerinin sosu için:
200 gram pudra şekeri
1,5 limonun suyu
Yarım limon kabuğu rendesi
Limonlu kek nasıl yapılır?
1. İlk olarak yumurtalar ve margarin 3 dakika kadar çırpın ve diğer malzemeler ekleyerek karıştırın.
2. Unu her zaman eleyerek en son ekleyin. Kıvamı ne çok sıvı ne de sert olacak. Unun cinsine göre, daha az ya da daha fazla eklemeniz gerekebilir.
3. Yağlamış ve unlamış olduğunuz kek kalıbına hamurunuzu boşaltın.
4. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında, kek kabarıp kızarana ve kürdan temiz çıkana kadar, yani yaklaşık 45 dakika pişirin.
5. Üzerinin sosu için, pudra şekeri ve limon suyunu mikser ile güzelce çırpın. Beyaz akışkan bir sıvı elde edeceksiniz.
6. Kekiniz biraz soğuyunca üzerine sosu dökün ve limon kabuklarıyla süsleyin.
Alıntı
Malzemeler
4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
225 gram tereyağı ya da margarin
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
3 çorba kaşığı limon
2 su bardağı un
Üzerinin sosu için:
200 gram pudra şekeri
1,5 limonun suyu
Yarım limon kabuğu rendesi
Limonlu kek nasıl yapılır?
1. İlk olarak yumurtalar ve margarin 3 dakika kadar çırpın ve diğer malzemeler ekleyerek karıştırın.
2. Unu her zaman eleyerek en son ekleyin. Kıvamı ne çok sıvı ne de sert olacak. Unun cinsine göre, daha az ya da daha fazla eklemeniz gerekebilir.
3. Yağlamış ve unlamış olduğunuz kek kalıbına hamurunuzu boşaltın.
4. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında, kek kabarıp kızarana ve kürdan temiz çıkana kadar, yani yaklaşık 45 dakika pişirin.
5. Üzerinin sosu için, pudra şekeri ve limon suyunu mikser ile güzelce çırpın. Beyaz akışkan bir sıvı elde edeceksiniz.
6. Kekiniz biraz soğuyunca üzerine sosu dökün ve limon kabuklarıyla süsleyin.
Alıntı