• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

    Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Limonlu kek tarifi

SiyahLi

Süper Moderatör
Bayan Üye
Katılım
24 Ağu 2022
Mesajlar
4,472
Puanları
38
Konum
Forumzar
Cinsiyet
Bayan
Limonlu kek tarifi

Limonlu kek tarifi



Malzemeler

4 adet yumurta (oda sıcaklığında)

225 gram tereyağı ya da margarin

1,5 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 limon kabuğu rendesi

3 çorba kaşığı limon

2 su bardağı un

Üzerinin sosu için:

200 gram pudra şekeri

1,5 limonun suyu

Yarım limon kabuğu rendesi

Limonlu kek nasıl yapılır?

1. İlk olarak yumurtalar ve margarin 3 dakika kadar çırpın ve diğer malzemeler ekleyerek karıştırın.

2. Unu her zaman eleyerek en son ekleyin. Kıvamı ne çok sıvı ne de sert olacak. Unun cinsine göre, daha az ya da daha fazla eklemeniz gerekebilir.

3. Yağlamış ve unlamış olduğunuz kek kalıbına hamurunuzu boşaltın.

4. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında, kek kabarıp kızarana ve kürdan temiz çıkana kadar, yani yaklaşık 45 dakika pişirin.

5. Üzerinin sosu için, pudra şekeri ve limon suyunu mikser ile güzelce çırpın. Beyaz akışkan bir sıvı elde edeceksiniz.

6. Kekiniz biraz soğuyunca üzerine sosu dökün ve limon kabuklarıyla süsleyin.


Alıntı
 

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.