• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

    Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Zehir Saçan Hayvanlar

Esinti

Forum Üyesi
Katılım
25 Ara 2022
Mesajlar
48
Puanları
8
Yılanlardan örümceklere, Londra Doğal Tarih Müzesi'nin yeni Venom Sergisi, doğadaki zehirli hayvanların öldürme ve iyileştirme gücünü gözler önüne seriyor.

Ay denizanası
İngiliz denizlerinde yaygın olan ay denizanası, avını yakalamak için zehrini kullanıyor.


Çiçek kestanesi (Toxopneustes pileolus)
Çiçek kestanesi zehirini dikenlerinden değil, pedicellaria olarak adlandırılan tırnağa benzeyen kavrama yapıları ile gönderiyor.


Tavuskuşu örümcekleri
Bu örümcekler Maratus ailesine (Salticidae ailesi) aittir. Adları, renkli ve gökkuşağına benzer desenli karınlarından gelir. Ayrıca bu tür, erkeklerin dişilerine yaptığı kur danslarıyla da biliniyor.


Physalia physalis
Physalia physalis deniz anası, balıkları ve diğer küçük canlıları felç etmek ve öldürmek için zehirini kullanıyor.


Sydney Örümceği (Atrax robustus)
Bu örümceğin zehirli peptidi, felcin neden olduğu hasarı önleme potansiyeli açısından araştırılıyor.


Physalia physalis
Dünyanın en tehlikeli denizanası türlerinden biri olan Physalia physalis...


Maricopa biçerdöver karıncaları (Pogonomyrmex maricopa)
ABD ve Meksika'da bulunan Maricopa biçerdöver karıncaları en zehirli böceklerden biridir ve bazılarının zehri birçok yılan zehirinden daha öldürücüdür. Zehirlerinin etkileri 12 saat sürebilir ve Schmidt ölçeğinde ağrı derecesi üç olur.


Drakula böceği
Drakula böceği, Doğal Tarih Müzesi'nde gönüllü bilim adamları tarafından keşfedilen ve adlandırılan bir yaprak böceği. İsmi Drakula'dan gelse de sadece yapraktan besleniyor bu böcek.


Kadife karınca (Dasymutilla gloriosa)
Bu hayvanlar aslında yaban arısı türündedir ancak dişiler büyük, kıllı karıncalara benzediği için karınca adını almıştır. Verdiği büyük acıları onları meşhur etmiştir.


Gabon engereği (Bitis gabonica)
Bu Afrika yılanı, tüm yılanların en zehirlisidir. Birkaç yılanın toplam zehiri Gabon engereğinin tek bir ısırığına bedeldir. İnsanlarda zehir, ağrı, kanama, nekroza neden olur ve kalbin normal işleyişini bozar.


Kırmızı bacaklı Meksika tarantulası (Brachypelma smithi)
Bu büyük, koyu renkli örümceklerin derisi kırmızı ve turuncu renktedir. Genellikle uysaldırlar ancak tehdit edildiğinde tahrişe neden olabilecek tüylerini saçabilir. Isırıkları zehirli fakat insanlar için ölümcül değildir, arı sokmasına eş değer bir ağrıya neden olur.


Akrep
Sarı akrep (death stalker) gibi bazı türler, insanlara ölümcül derecede zararlı olsa da akreplerin büyük çoğunluğu zararlı değildir.


Sarı bantlı dart kurbağa (Dendrobates leucomelas)
Diğer zehirli dart kurbağalarına benzer şekilde, bu kurbağalar savunmada kullandığı alkaloid toksinleri, tükettiği besinlerden alır. Sonuç olarak, kurbağa zararsız bir diyetle beslenirse, detoks ile zehirlerini kaybedeceklerdir.


Mısır kobrası (Naja haje haje),
Zehri ile felç eden Mısır kobrası, zehrini avını yakalarken ve kendini savunurken kullanıyor. Zehiri, esasen nörotoksinler ve sitotoksinler içeriyor ve son derece tehlikelidir. Mısır kobrası üç saat içinde veya daha kısa sürede büyük bir memeliyi öldürebilir. Bununla birlikte, Mısırlı mongoose ve bal porsuğu gibi bazı hayvanlar zehirlerinin felç edici etkilerine karşı direnç geliştirdiler ve bu sayede kobraları öldürüp yiyebiliyorlar.

 

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.