• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

    Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

YouTube'da telif krizi: Ünlü sanatçıların videoları erişime kapandı

BjkAtıf

Forum Üyesii
Katılım
25 Ara 2022
Mesajlar
3,248
Puanları
36
YouTube'da telif krizi: Ünlü sanatçıların videoları erişime kapandı

Sosyal medya platformu YouTube, Amerikalı telif hakları örgütü ile anlaşamadı. Adele'den Bob Dylan'a dünyaca ünlü birçok müzisyenin videoları erişime kapatıldı.

Dünyaca ünlü birçok sanatçının YouTube'da yer alan bazı videolarına bir süredir ulaşılamıyor.

Sosyal medya platformu YouTube, Amerikalı telif hakları şirketi SESAC ile yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle birçok ünlü sanatçının müzik videolarını ABD'de erişime kapattı. Adele, Bob Dylan ve Nirvana gibi dünyaca tanınmış isimlerin eserlerine bir süredir ulaşamayan kullanıcılar, platformda bu içeriklerin bulunmadığına dair "Bu video SESAC’tan içerik içeriyor. Ülkenizde mevcut değil." uyarısıyla karşılaşıyor.

35 BİNDEN FAZLA SANATÇI HAKKI YouTube ile 35 binden fazla sanatçı ve yayıncının haklarını yöneten SESAC arasındaki anlaşmazlığın temelinde, müzik eserlerinin kullanım hakları için ödenecek telif ücretleri yatıyor. YouTube, maliyetleri düşürmek isterken, SESAC ise üyelerinin haklarını korumak ve gelirlerini artırmak istiyor.

Konuyla ilgili YouTube tarafından "Henüz tüm çabalarımıza rağmen süresi dolmadan adil bir anlaşmaya varamadık. Telif hakkını çok ciddiye alıyoruz ve bunun sonucunda SESAC tarafından temsil edilen içerik artık ABD'de YouTube'da kullanılamıyor. SESAC ile aktif görüşmelerde bulunuyoruz ve mümkün olan en kısa sürede yeni bir anlaşmaya varmayı umuyoruz." açıklaması yapıldı. Şarkıları silinen sanatçılar arasında R.E.M, Kendrick Lamar , Mariah Carey ve Green Day gibi sanatçılar da var.

Bu içeriğin kaynağı Ntv haber sitesidir.
 

bernkastel

Forum Üyesii
Katılım
28 Tem 2023
Mesajlar
3,015
Puanları
36
Konum
turkey
Cinsiyet
Erkek
Teknoloji haberleri konusunda verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz.
 

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.