Anoniimm
Forum Üyesii
- Katılım
- 25 Ara 2022
- Mesajlar
- 228
- Puanları
- 18
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için lütfen üye olunuz.
Giriş yap veya üye ol.
[/URL]Yahni
Malzemeler
800 gram
yağsız kuşbaşı et
400 gram
arpacık soğan
10 diş
sarımsak
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 yemek kaşığı
tereyağı
1 yemek kaşığı
domates salçası
1 tatlı kaşığı
sirke
1 çay kaşığı
tuz
1 çay kaşığı
karabiber
1 adet
defne yaprağı
Yapılışı :
Arpacık soğanları önceden ılık suda bekletip kabuklarını kolaylıkla soyabilirsiniz. Soğan ve sarımsakların dağılmaması için pişirme işlemini kısık ateşte ve çok fazla karıştırmadan sürdürün.
Sarımsak ve defne yaprağı (arzuya göre biberiye) yahniye ayrı bir aroma katacaktır. Arzuya göre patates ve havuç gibi kök sebzeleri yahniye katabilirsiniz. Yahniyi, tüm malzemeleri çiğden katıp düdüklü tencerede daha kısa sürede hazırlayabilirsiniz.
Yağsız kuşbaşı etleri bol suda yıkayıp üzerlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Kuşbaşı etleri alıp yüksek ateşte kendi suyunu çekene kadar pişirin.
Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kapağını açık bıraktığınız tencerede orta ateşte pişirme işlemini sürdürün.
Arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını ayıklayıp bütün halde bırakın.
Yumuşayan etlere domates salçası, arpacık soğan, sarımsak, sirke, tuz, karabiber ve defne yaprağını katıp karıştırın.
Üzerini bir parmak kalınlığında geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirme işlemine devam edin. Kıvam ve lezzet vermesi için arada tereyağı ekleyin.
Soğan ve sarımsaklar yumuşadığında salçalı sosuyla birlikte sıcak olarak servis edin.
Pirinç pilavıyla servis ederek yemeğinizi tamamlayabilirsiniz.