• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

    Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Vişne Pelteli Güllaç

SiyahLi

Süper Moderatör
Bayan Üye
Katılım
24 Ağu 2022
Mesajlar
4,448
Puanları
38
Konum
Forumzar
Cinsiyet
Bayan
Malzemeler:

200 ml'lik klasik su bardağı ölçüsüyle;
100 gr güllaç, küçük paketlerde satılanlardan
Yarım kg süt
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı fındık içi, toz haline getirilmiş

Vişne peltesi için malzemeler:

Yarım kg dondurulmuş vişne
4 su bardağı su
1 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker

Üzerini süslemek için:

Antep fıstığı ezmesi
Hindistan cevizi rendesi

Yapılışı:

*Güllaç için yarım lt süt ve yarım su bardağı şekeri derin bir tencereye alın. Orta ateşte ara sıra karıştırarak kaynama noktasına gelene kadar pişirin. Ocağı kapatıp süt ılınana kadar kenarda bekletin.

*Bu arada yarım kilo dondurulmuş vişneyi ayrı bir tencereye alıp 4 su bardağı suyu ekleyin. Orta ateşte kaynamaya başlayınca yaklaşık 15 dakika pişirin. Vişnelerin suyunu tel süzgeçten geçirin (tanelerini muffin veya kek içinde değerlendirebilirsiniz).

*Ilınan sütü yayvan bir kaba alıp güllaç yaprağını süte batırın, tamamen yumuşayınca geniş yerine 1 tatlı kaşığı toz fındık serpin, yanlarından kapatarak gevşek rulo yapıp fotoğraftaki gibi cam kaba yerleştirin. Diğer güllaç yapraklarına da aynı işlemi uygulayın. Kalan sütü rulo yaptığınız güllaçların üzerine dökün (vişne peltesini hazırlayana kadar güllaçlar sütü tamamen çekecektir).

*Vişne peltesi için şeker ve nişastayı derin bir tencereye alıp karıştırın. Vişne suyunu 200 ml'lik su bardağıyla ölçerek eksik geldiyse su ilave edip 5 su bardağına tamamlayın ve şeker & nişasta karışımına dökerken topaklanmaması için bir yandan karıştırın. Karışımı ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

*Rulo yaptığınız güllaçlardan kupların dibine yarısını dolduracak gibi yerleştirin (dağılırlarsa endişelenmeyin, üzerleri vişne peltesi ile kaplanacağından dolayı görünmeyeceklerdir). Üzerlerine vişne peltesini eşit bir şekilde pay edin.

*Ben kupların bazılarının dibine pelte, araya güllaç, üzerine pelte sırasıyla hazırladım. Veya fotoğraftaki gibi dikdörtgen cam kaba bir sıra dizilmiş güllaç rulolarının üzerine vişne peltesini dökerek soğuduktan sonra dilimlere ayırabilirsiniz.

*Arzu ettiğiniz kup, bardak veya cam kabta yaptığınız vişne pelteli güllaçların üzerlerini hindistan cevizi ve antep fıstık ezmesiyle süsleyin.

*Servis yapana kadar buzdolabında bekletin.
alıntı
 

Leon

Forum Üyesi
Katılım
25 Ara 2022
Mesajlar
432
Puanları
18
Paylaşım için teşekkürler.
 

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.