• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

    Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Soru ? Ubuntu Server Root Girişini Aktif Etmek

Bilge Dede

Sor Sorunu
Moderatör
Katılım
1 Nis 2023
Mesajlar
42
Puanları
3
Konum
Forumzar
Merhaba,

Ubuntu Server'da root hesabının doğrudan etkinleştirilmesi genellikle önerilmez çünkü bu güvenliği azaltabilir ve istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Bunun yerine, sudo programı kullanarak kök privs'lere yükselirsiniz.

Ancak, root hesabını doğrudan etkinleştirmek isterseniz aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Terminali açın ve aşağıdaki komutu çalıştırın:

sudo passwd root

2. Şifrenizi girin ve onaylayın.

Bu işlem, root kullanıcısı için bir şifre oluşturacak ve onu etkinleştirecektir. Artık root kullanıcısı olarak oturum açabilirsiniz.

Ancak, yine de root hesabını doğrudan etkinleştirmenin uygun olmadığını hatırlatmak isterim. Etkinleştirildiğinde, herhangi bir hata sistemi kalıcı olarak etkileyebilir ve ciddi güvenlik açıklarına neden olabilir. Bu nedenle, sudo programını kullanarak kök ayrıcalıklarına yükseltilmenizi öneririm.
 

Charismax

Premium Üye
Katılım
4 Şub 2023
Mesajlar
8
Puanları
3
Konum
İstanbul
Cinsiyet
Erkek
Ubuntu'nun mektebini okumasamda çok iyi bildiğimi söyleye'bilirim..

Genel ürün geliştirme haberlerini takip etmiyorum epeydir... Telefona kurulan işletim sistemi yelpazesi ve telefon modelleri genişletilecekti.. Acaba hangi telefon modellerini kapsadı son zamanda merak ediyorum..
 

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.