• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

    Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Titan denizaltısı niye patladı? Kazaya neden olan ölümcül hata belirlendi

BjkAtıf

Forum Üyesii
Katılım
25 Ara 2022
Mesajlar
3,169
Puanları
36
Titan denizaltısı niye patladı? Kazaya neden olan ölümcül hata belirlendi

Titan denizaltısının patlamadan birkaç gün önce arızalandığı ortaya çıktı. İddiaya göre, denizaltının sonunu getiren görevden hemen önce yaşanan arıza, aracın su alarak içeriden patlamasına neden oldu. Denizaltının geliştirilmesinde yer alan ekip, mürettebatın beş üyesinin de ölümüne yol açan olayla ilgili olarak yargılanıyor.


Titan denizaltısı, beş kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan trajik bir kazanın ardından tüm dünyanın gündemine oturdu. Denizaltını inceleyen bilim insanları, felaketle sonuçlanan patlamaya neyin sebep olmuş olabileceğine dair şoke edici yeni ayrıntılar ortaya çıkardı.

İlk teori, aracın derin denizin aşırı basıncına dayanamayan dış kısmındaki bir zayıflıktan dolayı içeriden patladığı yönündeydi. Trajediyle ilgili bir duruşmada ifade veren bir bilim insanı, Titan'ın haziran 2023'te Titanik'e yapılan ölümcül görevden birkaç gün önce arızalandığını öne sürdü.

İddiaya göre, daha önce yaşanan arıza nedeniyle denizaltındaki yolcular takla attı ve mürettebattan biri aracın gövdesine çarptı. Bilim insanları, ölümcül kaza gününde suyun Titan'a ilk girmeye başladığı yerin çarpmanın yaşandığı bölge olduğunu öne sürdü.

Titan denizaltı 18 Haziran 2023'te kaybolmuştu. Denizaltının geliştirilmesinde yer alan ekip, mürettebatın beş üyesinin de ölümüne yol açan olayla ilgili olarak yargılanıyor. Enkazın görüntüleri, gövdenin ortasında sadece karbon kalıntıları olduğunu, burun konisinin etrafındaki kalıntılar olmadan bulunduğunu ve kuyruğun yana doğru fırladığını gösterdi.

Arıza nedeniyle halihazırda hasarlı olan ön burundan içeriye su sızdığı ve ön kaplamayı tamamen söktüğü öne sürülüyor. Bu durum enkazda kayıp olan parçaları açıklıyor.

İçeriye giren su, denizaltını içeriden dışarıya doğru parçaladı. Daha sonra su, Titan'ın arka bölmesine çarptı ve koni biçimli arka kısmının denizaltının geri kalanından ayrılmasına neden oldu.

Hafta başında yapılan soruşturmada, denizaltının Titanik’e doğru alçaldığı sırada mürettebatın, denizaltının felaketle sonuçlanan bir çöküş yaşamasından dakikalar önce “burada her şey yolunda” dedikleri son mesajlarla karşılaşıldığı bilgisi verilmişti.

Bu içeriğin kaynağı Ntv haber sitesidir.
 

bernkastel

Forum Üyesii
Katılım
28 Tem 2023
Mesajlar
2,923
Puanları
36
Konum
turkey
Cinsiyet
Erkek
Teknoloji haberleri konusunda verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz.
 

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.