Anoniimm
Forum Üyesii
- Katılım
- 25 Ara 2022
- Mesajlar
- 228
- Puanları
- 18
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için lütfen üye olunuz.
Giriş yap veya üye ol.
[/URL]Tepsi Kebabı
Malzemeler
1 kilogram
kıyma (arzuya göre dana/kuzu karışık)
1 adet
soğan
(ince kıyılmış)1 demet
maydanoz
(ince kıyılmış)2 adet
sivri biber
(ince kıyılmış)3 diş
sarımsak
(dövülmüş)1/2 tatlı kaşığı
kimyon
1/2 tatlı kaşığı
tuz
1/2 tatlı kaşığı
karabiber
1/2 tatlı kaşığı
pul biber
4 yemek kaşığı
tereyağ
(eritilmiş)1,5 yemek kaşığı
biber salçası
1 su bardağı
su
(biber salçasını sulandırmak için)1 adet
domates
(üzeri için)1 adet
biber
(üzeri için)1 adet
kırmızı biber
(üzeri için)
Yapılışı :
Bir kapta veya pişireceğiniz tepside kıyma, soğan, maydanoz, sivri biber, sarımsak, kimyon, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırıp iyice yoğurun.
Malzemeler birbirine iyice karışınca, yuvarlak bir fırın tepsisine kıymalı karışımı iyice yayın ve ellerinizle üzerine bastırarak düzleştirin.
Bıçak yardımıyla 8 dilim olacak şekilde dilimleyin.
Eritilmiş tereyağını kebabın üzerine dökün ve fırça yardımıyla her yerine gelecek şekilde yayın.
Biber salçası ile suyu karıştırın ve karışımı üzerine dökün.
Boydan ikiye böldüğünüz biberleri ve dilimlediğiniz domatesleri üzerine güzelce dizdikten sonra 190 derece fırında 40 dakika pişirin ve sıcak servis edin.