Tavada Portakallı Islak Kek
MALZEMELER
● 1 su bardağı şeker
● 2 yumurta
● 1 su bardağı sıvı yağ
● 1,5 su bardağı un
● 1 su bardağı süt
● 3 yemek kaşığı kakao
● 1 paket kabartma tozu
● 1 paket şekerli vanilin
● 1 adet portakal kabuğu rendesi
SOSU İÇİN
● Yarım su bardağı sıvı yağ
● Yarım su bardağı süt
● Kabuğunu rendelediğiniz portakalın suyu
● 1 su bardağı şeker
● 2 yemek kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI
● Yumurta ve şekeri bir kaba alın, ikisini homojen hâle gelene kadar karıştırın.
● Daha sonra sütü ve sıvı yağı ilave edip karıştırmaya devam edin.
● Kakao, şekerli vanilin, kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi ve 1 su bardağı unu kaba aldıktan sonra pürüzsüz hâle gelene kadar karıştırın. Hamurun kıvamına göre kalan yarım bardak unu da ilave edebilirsiniz.
● Hamuru aktaracağınız tavayı yağladıktan sonra keki tavaya dökün. Ocağa almadan önce tavayı alüminyum folyo ile sarın, tavanın kapağını kapattıktan sonra bir havlu yardımı ile kapağını da sarın.
● Kısık ateşte 30-35 dakika pişirmeye bırakın.
● Kek pişerken küçük bir tencerede süt, sıvı yağ, şeker, kakao ve portakal suyunu karıştırıp kaynatın.
● Ocaktan aldığınız keki 15-20 dakika beklettikten sonra sosu üzerine döküp dilerseniz portakal ile süsleyebilirsiniz.
Alıntı
MALZEMELER
● 1 su bardağı şeker
● 2 yumurta
● 1 su bardağı sıvı yağ
● 1,5 su bardağı un
● 1 su bardağı süt
● 3 yemek kaşığı kakao
● 1 paket kabartma tozu
● 1 paket şekerli vanilin
● 1 adet portakal kabuğu rendesi
SOSU İÇİN
● Yarım su bardağı sıvı yağ
● Yarım su bardağı süt
● Kabuğunu rendelediğiniz portakalın suyu
● 1 su bardağı şeker
● 2 yemek kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI
● Yumurta ve şekeri bir kaba alın, ikisini homojen hâle gelene kadar karıştırın.
● Daha sonra sütü ve sıvı yağı ilave edip karıştırmaya devam edin.
● Kakao, şekerli vanilin, kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi ve 1 su bardağı unu kaba aldıktan sonra pürüzsüz hâle gelene kadar karıştırın. Hamurun kıvamına göre kalan yarım bardak unu da ilave edebilirsiniz.
● Hamuru aktaracağınız tavayı yağladıktan sonra keki tavaya dökün. Ocağa almadan önce tavayı alüminyum folyo ile sarın, tavanın kapağını kapattıktan sonra bir havlu yardımı ile kapağını da sarın.
● Kısık ateşte 30-35 dakika pişirmeye bırakın.
● Kek pişerken küçük bir tencerede süt, sıvı yağ, şeker, kakao ve portakal suyunu karıştırıp kaynatın.
● Ocaktan aldığınız keki 15-20 dakika beklettikten sonra sosu üzerine döküp dilerseniz portakal ile süsleyebilirsiniz.
Alıntı