Sperm Sayısını Arttıran 10 Yiyecek

SouLHuNTeR

Pendikspor.
Moderatör
Katılım
15 Nis 2023
Mesajlar
380
Tepkime puanı
28
Puanları
28
Konum
İstanbul
Cinsiyet
Erkek
Erkek vücudunda olması gereken normal sperm miktarı en az 20 milyon/ml belirlenmiştir. Sağlığa bir çok faydası bulunması yanında sperm sayısını arttırıcı özellikteki yiyecekleri sizler için sıraladık.

Çocuk sahibi olmaya çalışan çiftlerin dikkate alması gereken şeylerden biri de sperm sayısıdır. Düşük sperm sayısı yumurtanın döllenmesi yani hamilelik şansını azaltmaktadır. Fiziksel problemlerden strese kadar düşük sperm sayısının pek çok nedeni olabilir. Sperm sayısını artırmak için bazı yiyeceklerden faydalanmak mümkündür. İşte sperm sayısını olumlu etkileyen yiyecekler şunlardır;

1. Sarımsak
İçinde bulunan allicin maddesi sayesinde kanın cinsel organlara akışını hızlandırır ve sperm sayısının artmasını sağlar.

2. Yemiş
Antioksidan içeren yemişlerin çoğu sperm sayısını arttırır. Kan dolaşımının hızlanmasını sağlayarak sperm sayısına oldukça etki eder.

3. Bitter Çikolata
Sperm sayısını arttırıcı enzimleri çokça içeren çikolatayı tüketmekte de fayda var. Sperm sayısını arttırmaya yönelik oldukça faydalıdır.

4. Ceviz
Faydaları saymakla bitmeyen ve Omega 3 içeren ceviz, sperm sayısını arttıran yiyeceklerin en etkililerinin başında gelmektedir.

5. Muz
Muzun da içerisinde bolca sperm arttırıcı enzimler bulunur. Muz tüketerek de sperm sayısını arttırabilirsiniz.

6. Ispanak
Anlaşılan Temel Reis sadece çok güçlü değil sperm sayısı bakımından da iyi durumdaymış. Çoğu yapraklı yeşil sebze gibi ıspanak zengin bir folik asit kaynağı. Folik asit alınmaması durumunda spermlerini giderek güçsüzleşir ve azalır.

7. Havuç
Anneler gözlerimiz iyi görsün diye hep havuç yememizi tembihler. Ne yazık ki bu bir efsane ama havucun annelerin torun sahibi olmasına faydası var. Yüksek oranda A vitamini içerir ve A vitamini spermler için çok faydalıdır.

8. Kırmızı Meyve ve Sebzeler
Erkek üretkenliğine olumlu etkisi olan diğer bir yiyecek grubu içi veya dışı kırmızı olan sebze ve meyvelerdir. Domates, greyfurt, karpuz, kırmızı biber, papaya gibi yiyecekler lycopene adlı bir mucize içerir. 2014'te yapılan bir çalışma lycopene (domatese rengini veren madde) içeren yiyeceklerin sperm sayısını %70’e kadar artırabildiği tespit edilmiştir.

9. İstiridye
İstiridyenin cinsel hayata olan faydasını Romalılar keşfetmiş. İstiridye yoğun derecede zink içerir ve zink spermin temel taşlarından biridir.

10. Mantar
Mantarın her çeşidi D vitamini bakımından zengindir ki bu vitamin seks hayatınızı her yönden iyileştirebilir. Ana faydası kan dolaşımına faydalıdır ki bu ereksiyon problemlerinin çözülmesine yardımcı olur. Tabii güneşten yeteri kadar D vitamini almak mümkün ama soğuk, gün ışının az olduğu yerlerde mantarlar size destek olabilir.
 

Linux

Owner
Katılım
31 Tem 2022
Mesajlar
7,078
Tepkime puanı
90
Puanları
48
Konum
istanbul
Cinsiyet
Erkek
Çok faydalı bir bilgi paylaştığınız için teşekkür ederim. Sperm sayısı düşük olan erkekler için bu yiyecekler oldukça fazla fayda sağlayabilir. Ancak tek başına yiyeceklerin tüketimi düşük sperm sayısına sebep olan bazı faktörlerin tamamen ortadan kalkmasını sağlayamayabilir. Bu nedenle düzenli egzersiz yapmak, stresten uzak durmak, sigara ve alkolden uzak durmak gibi yaşam tarzı değişiklikleri de oldukça önemlidir. Ayrıca sperm sayısı ve kalitesi konusunda endişeleriniz varsa bir doktora danışmanızda fayda olacaktır.
 

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!
Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.
Üst Alt