• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

    Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Slack Slack İşler…

Linux

Owner
Katılım
31 Tem 2022
Mesajlar
7,097
Puanları
48
Konum
istanbul
Cinsiyet
Erkek
Slaktivizm (Slacktivism) Nedir?

Slacker Türkçe anlamıyla; tembel, miskin ve uyuşuk demek, Activizm ise eylemcilik demektir. Bu iki kavramın birleşmesiyle türetilen Slaktivizm (Slacktivism); ‘’tembel eylemcilik’’ anlamına kavuşmaktadır. Slacktivist ise haliyle ‘’tembel eylemci’’ demek oluyor. Slaktivizm’i anlamak adına örnek verecek olursak gerçekleşen herhangi bir toplumsal olay karşısında sadece internet üzerinden tepki verilmesini gösterebiliriz. Bir SMA hastasına ait sosyal medyada bulunan bir gönderiyi beğenip paylaşmak amma velakin hiçbir bağışta bulunmamak en yaygın slacktivist işlerden…

Miskin eylemci profilleri bir terör hadisesi yaşandığında tepki olarak sadece Facebook, Twitter ve Instagram gibi yaygın sosyal medya ağlarından paylaşım yapar. İnsani bir mesele de imza toplansa sadece imza atmakla yetinir. Mevcut düzeni ve yöneticileri eleştirir ancak iş sandığa gidip oy kullanmaya geldiğinde ise kanepeye uzanmayı tercih eden bir konformisttir. Klavye delikanlısıdır...

 

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.