• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

    Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Şeftalili Crumble Cheesecake

Hamish

Forum Üyesi
Katılım
25 Ara 2022
Mesajlar
25
Puanları
1
Şeftalili Crumble Cheesecake için
Malzemeler
2.5 su bardağı un
200 g tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
Dolgusu için

4 şeftali
500 g krem peynir
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı irmik
1 çay kaşığı vanilya esans
Şeftalili Crumble Cheesecake
Nasıl Yapılır
Un, soğuk tereyağı, toz şeker ve kabartma tozunu derin bir karıştırma kabına alın. Mikser yardımıyla ekmek kırıntısı haline gelene kadar çırpın. Yumurtayı ekleyip hamur toparlanıncaya kadar çırpmaya devam edin. Hamuru iki parçaya ayırın. Bir parçasını streç filmle sarıp üzeri için kullanmak üzere dondurucuya atın. Kalan hamuru ise aynı şekilde streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin.
Dolgusu için şeftalilerin çekirdeklerini çıkartıp ince yarım ay dilimleyin. Krem peynir, yumurta, toz şeker, irmik ve vanilya esansını derin bir karıştırma kabına alın. Mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın.
Hamurları buzdolabından çıkarıp bir merdane yardımıyla açın. 22 cmlik yuvarlak bir kalıbın tabanına ve kenarlarına açtığınız hamuru yayın. Tekrar buzdolabına alarak 20 dakika daha dinlendirin. Buzdolabından çıkarıp ortasına krem peynirli dolguyu dökün.
Dilimlediğiniz şeftalileri üzerine yerleştirin. Dondurucudaki hamuru çıkarın. Rendenin iri tarafı ile rendeleyip şeftalileri üzerine yayın. Cheesecakeinizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak yaklaşık 60 dakika pişirin (Üzeri kızardığında yanmaması için pişirirken yağlı kağıt ile kapatabilirsiniz). Soğuduktan sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirip servis yapın
 

Leon

Forum Üyesi
Katılım
25 Ara 2022
Mesajlar
683
Puanları
18
Paylaşım için teşekkürler.
 

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.