Sarımsak ve Bal Tüketmenin İnanılmaz Faydaları
Boş mideye ballı sarımsak tüketmek genel sağlığınız için çok faydalıdır. Tek seferde çok şey yapan ve herhangi bir yan etkisi olmayan başka bir tedavi yok.
Jamón Jamón (A Tale of Ham and Passion) filmini hatırlıyor musunuz? Javier Bardem, onu meşe kadar güçlü kıldığın için sürekli çiğ sarımsak yiyordu. Bazıları ona hüsranla, bazıları da tiksinti ile bakıyordu, ama aslında karakteri bu güçlü sebzeyi bolca tüketerek doğru şeyi yapıyordu.
Sarımsağa biraz bal eklerseniz, özellikleri katlanır. İkisi de bağışıklık sistemini koruyan güçlü antibiyotiklerdir.
Bu kombinasyonun boş mideye tüketilmesini önermemizin nedeni çok basit. Mideniz tamamen boştur ve çalışmaya hazırdır.
Bu yüzden gıdaları en uygun şekilde metabolize edebilecek bir mide ile güne başlamak getiren idealdir.
Bu iki anlama gelir: 1) çok fazla kilo almayacaksınız, 2) vücudunuzun emdiği besinlerden en iyi şekilde faydalanabileceksiniz ve daha fazla toksinden arınacaksınız.
Bu makalemizde, boş mideye ballı sarımsak yemenin faydalarını ve bunları kombine etmenin ek avantajlarını anlatmak istiyoruz. Bu fırsatı kaçırmayın.
Neden sarımsak?
Sarımsak genellikle yemeklere lezzet katmak için kullanılır. Sadece bunu yaparak aslında birçok özelliğini boşa harcıyorsunuz.
Kan dolaşımınızın kalitesini artırın
Sarımsak mideye ulaştığında gastrik sular üretir. Bunlar, demirin düzgün şekilde emilmesi için gereklidir.
Buna ek olarak, vitamin ve mineral açısından zengindir, bu nedenle de sarımsak tüketerek kan dolaşımınızı zenginleştirirsiniz.
Bu yetmezmiş gibi, sarımsak kolesterol ve trigliserid seviyelerini düşürür, kanın kalınlaşmasını engelleyerek normal şekilde akmasına imkan sağlar. Bu, kardiyovasküler problemleri önlemeye yardımcı olabilir.
Cildinizi besleyin
Sarımsak, hücrelerini de yenileyen güçlü bir antioksidandır. Bu, pürüzsüz, yumuşak ve sivilcesiz bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur.
Sarımsak sayesinde, ticari ürünlere başvurmadan tüm bu avantajları elde edebilirsiniz. Ticari ürünlerin çoğu, uzun vadede epiderminize zarar verebilecek enflamatuar kimyasallar içerir.
Savunma mekanizmalarınızı koruyun
Sarımsak sayesinde bağışıklık sisteminiz daha güçlü hale gelir, sizi mikroplara ve bakterilere karşı savunur.
Kanser gibi kritik durumlardan kaçınmak için bağışıklık sistemini sağlıklı bir durumda tutmak da önemlidir. Bu yüzden kendinizi korumak için elinizden gelen her şeyi yapmalısınız, yoksa bir viral veya bakteriyel saldırının hedefi olabilirsiniz.
Neden Bal?
Kilo vermeye yardımcı olur
Bu bir yalan gibi gözükebilir, ama öyle değil. Tatlılığına rağmen bal çok doyurucudur. Boş mideye bal ile sarımsak tükettiğinizde, canınız başka şeyler yemek istemez.
Bu aynı zamanda stresi ve stres durumunda ortaya çıkan hormonun, yani kortizolun üretimini azaltır. Böylece sizi rahatlatır.
Enflamasyonu azaltır
Migren ya da kronik ağrılarınız varsa, diyetinize bal ekleyin. Şaşırtıcı lezzeti ile sizi rahatlatacaktır. Bir süre sonra ağrı kesicilere veya ibuprofena daha az ihtiyacınız olduğunu fark edeceksiniz.
Bu, yaşam kalitenizi yükseltmenize yardımcı olabilir ve serbest zamanlarınızda ağrısız şekilde faaliyetlerinize daha fazla zaman ayırmanızı sağlayabilir.
Bir enerji kaynağıdır
Bazı günler çok uzun geçer. İşyerindeki görevleriniz çoğalmaya başlar ve bitkin hissetmeden günün sonunu getirmek çok zor olur. Bu yüzden birçok insan enerji içeceği ya da şekerli içecekleri tercih eder.
Zamanla, bu içecekler yarardan ziyade zarar verir. Diğer yandan bal herhangi bir yan etki yaratmadan size ihtiyacınız olan ekstra enerjiyi sağlar.
Boş mideye balla sarımsak nasıl alınmalıdır?
Malzemeler
12 diş sarımsak
1 bardak bal (335 g)
1 kapaklı cam kavanoz
Hazırlık
Sarımsak dişlerini kesin ya da ezin.
Balı kavanoza koyun.
Sarımsağı ekleyin ve karıştırın.
Kavanozun kapağını kapatın ve bir hafta boyunca karanlık bir yerde saklayın.
Bu süre geçtikten sonra vücudunuza daha önce hiç olmadığı kadar yarar sağlamak için boş mideye bir çorba kaşığı sarımsak ve bal tüketebilirsiniz.
Bu uygulamanın faydalarının gerçekten şaşırtıcı olduğunu göreceksiniz. Dünyada bu kadar etkili ve tam bir hap yok.
Boş mideye ballı sarımsak tüketmek genel sağlığınız için çok faydalıdır. Tek seferde çok şey yapan ve herhangi bir yan etkisi olmayan başka bir tedavi yok.
Jamón Jamón (A Tale of Ham and Passion) filmini hatırlıyor musunuz? Javier Bardem, onu meşe kadar güçlü kıldığın için sürekli çiğ sarımsak yiyordu. Bazıları ona hüsranla, bazıları da tiksinti ile bakıyordu, ama aslında karakteri bu güçlü sebzeyi bolca tüketerek doğru şeyi yapıyordu.
Sarımsağa biraz bal eklerseniz, özellikleri katlanır. İkisi de bağışıklık sistemini koruyan güçlü antibiyotiklerdir.
Bu kombinasyonun boş mideye tüketilmesini önermemizin nedeni çok basit. Mideniz tamamen boştur ve çalışmaya hazırdır.
Bu yüzden gıdaları en uygun şekilde metabolize edebilecek bir mide ile güne başlamak getiren idealdir.
Bu iki anlama gelir: 1) çok fazla kilo almayacaksınız, 2) vücudunuzun emdiği besinlerden en iyi şekilde faydalanabileceksiniz ve daha fazla toksinden arınacaksınız.
Bu makalemizde, boş mideye ballı sarımsak yemenin faydalarını ve bunları kombine etmenin ek avantajlarını anlatmak istiyoruz. Bu fırsatı kaçırmayın.
Neden sarımsak?
Sarımsak genellikle yemeklere lezzet katmak için kullanılır. Sadece bunu yaparak aslında birçok özelliğini boşa harcıyorsunuz.
Kan dolaşımınızın kalitesini artırın
Sarımsak mideye ulaştığında gastrik sular üretir. Bunlar, demirin düzgün şekilde emilmesi için gereklidir.
Buna ek olarak, vitamin ve mineral açısından zengindir, bu nedenle de sarımsak tüketerek kan dolaşımınızı zenginleştirirsiniz.
Bu yetmezmiş gibi, sarımsak kolesterol ve trigliserid seviyelerini düşürür, kanın kalınlaşmasını engelleyerek normal şekilde akmasına imkan sağlar. Bu, kardiyovasküler problemleri önlemeye yardımcı olabilir.
Cildinizi besleyin
Sarımsak, hücrelerini de yenileyen güçlü bir antioksidandır. Bu, pürüzsüz, yumuşak ve sivilcesiz bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur.
Sarımsak sayesinde, ticari ürünlere başvurmadan tüm bu avantajları elde edebilirsiniz. Ticari ürünlerin çoğu, uzun vadede epiderminize zarar verebilecek enflamatuar kimyasallar içerir.
Savunma mekanizmalarınızı koruyun
Sarımsak sayesinde bağışıklık sisteminiz daha güçlü hale gelir, sizi mikroplara ve bakterilere karşı savunur.
Kanser gibi kritik durumlardan kaçınmak için bağışıklık sistemini sağlıklı bir durumda tutmak da önemlidir. Bu yüzden kendinizi korumak için elinizden gelen her şeyi yapmalısınız, yoksa bir viral veya bakteriyel saldırının hedefi olabilirsiniz.
Neden Bal?
Kilo vermeye yardımcı olur
Bu bir yalan gibi gözükebilir, ama öyle değil. Tatlılığına rağmen bal çok doyurucudur. Boş mideye bal ile sarımsak tükettiğinizde, canınız başka şeyler yemek istemez.
Bu aynı zamanda stresi ve stres durumunda ortaya çıkan hormonun, yani kortizolun üretimini azaltır. Böylece sizi rahatlatır.
Enflamasyonu azaltır
Migren ya da kronik ağrılarınız varsa, diyetinize bal ekleyin. Şaşırtıcı lezzeti ile sizi rahatlatacaktır. Bir süre sonra ağrı kesicilere veya ibuprofena daha az ihtiyacınız olduğunu fark edeceksiniz.
Bu, yaşam kalitenizi yükseltmenize yardımcı olabilir ve serbest zamanlarınızda ağrısız şekilde faaliyetlerinize daha fazla zaman ayırmanızı sağlayabilir.
Bir enerji kaynağıdır
Bazı günler çok uzun geçer. İşyerindeki görevleriniz çoğalmaya başlar ve bitkin hissetmeden günün sonunu getirmek çok zor olur. Bu yüzden birçok insan enerji içeceği ya da şekerli içecekleri tercih eder.
Zamanla, bu içecekler yarardan ziyade zarar verir. Diğer yandan bal herhangi bir yan etki yaratmadan size ihtiyacınız olan ekstra enerjiyi sağlar.
Boş mideye balla sarımsak nasıl alınmalıdır?
Malzemeler
12 diş sarımsak
1 bardak bal (335 g)
1 kapaklı cam kavanoz
Hazırlık
Sarımsak dişlerini kesin ya da ezin.
Balı kavanoza koyun.
Sarımsağı ekleyin ve karıştırın.
Kavanozun kapağını kapatın ve bir hafta boyunca karanlık bir yerde saklayın.
Bu süre geçtikten sonra vücudunuza daha önce hiç olmadığı kadar yarar sağlamak için boş mideye bir çorba kaşığı sarımsak ve bal tüketebilirsiniz.
Bu uygulamanın faydalarının gerçekten şaşırtıcı olduğunu göreceksiniz. Dünyada bu kadar etkili ve tam bir hap yok.