Profiterol tarifi
Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı un
8.5 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
3 adet büyük boy yumurta(oda sıcaklığında)
Yarım çay kaşığı tuz
Kreması İçin:
2,5 su bardağı süt
1,5 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilin (veya vanilya çubuğu)
1 tatlı kaşığı tereyağı
Çikolata Sosu İçin:
220 gram bitter çikolata
200 gram krema
Profiterol nasıl yapılır?
1. Kremasını hazırlamak için, bir sos tenceresine süt, toz şeker, un, yumurta sarısı ve vanilyayı ekleyip koyu bir kıvam alana kadar sürekli olarak karıştırın.
2. Koyulaşan kremaya tereyağı ilave edip karıştırın, ocaktan alın ve oda sıcaklığına geldikten sonra sıkma poşetine doldurup, en az 1 saat buzdolabında bekletin.
3. Profiterol hamurunu hazırlamak için, su, tereyağı, tuz ve toz şekeri bir tencerede kaynama noktasına getirin.
4. Ardından unu da ekleyerek 3-4 dakika sürekli olarak karıştırın. Toparlanan hamuru ocaktan alıp bir kaseye alın ve oda sıcaklığında, ara ara hamuru karıştırarak 15 dakika soğutun.
5. Yumurtaları birer birer ekleyerek dinlenmiş ve soğumuş olan hamura yedirin. Hamur, yumurtalarla tamamen karıştıktan sonra elastik ve yapışkan bir hamur elde edin ve sıkma poşetine alıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde parçalar sıkın. Hamurları düzeltmek için elinizi ıslatıp üzerlerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Pişen profiterol hamurlarını oda sıcaklığında dinlendirin.
6. Hamurların alt kısımlarından bıçak yardımıyla delik açın. İçini hazırladığınız kremayla doldurun. Çikolata sosu için; küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Üzerine krema ilave edip güzelce karıştırın. Hazırladığınız çikolata sosunu profiterollerin üzerine dökün. Son olarak file Antep fıstığı gezdirip servis edin.
Alıntı
Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı un
8.5 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
3 adet büyük boy yumurta(oda sıcaklığında)
Yarım çay kaşığı tuz
Kreması İçin:
2,5 su bardağı süt
1,5 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilin (veya vanilya çubuğu)
1 tatlı kaşığı tereyağı
Çikolata Sosu İçin:
220 gram bitter çikolata
200 gram krema
Profiterol nasıl yapılır?
1. Kremasını hazırlamak için, bir sos tenceresine süt, toz şeker, un, yumurta sarısı ve vanilyayı ekleyip koyu bir kıvam alana kadar sürekli olarak karıştırın.
2. Koyulaşan kremaya tereyağı ilave edip karıştırın, ocaktan alın ve oda sıcaklığına geldikten sonra sıkma poşetine doldurup, en az 1 saat buzdolabında bekletin.
3. Profiterol hamurunu hazırlamak için, su, tereyağı, tuz ve toz şekeri bir tencerede kaynama noktasına getirin.
4. Ardından unu da ekleyerek 3-4 dakika sürekli olarak karıştırın. Toparlanan hamuru ocaktan alıp bir kaseye alın ve oda sıcaklığında, ara ara hamuru karıştırarak 15 dakika soğutun.
5. Yumurtaları birer birer ekleyerek dinlenmiş ve soğumuş olan hamura yedirin. Hamur, yumurtalarla tamamen karıştıktan sonra elastik ve yapışkan bir hamur elde edin ve sıkma poşetine alıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde parçalar sıkın. Hamurları düzeltmek için elinizi ıslatıp üzerlerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Pişen profiterol hamurlarını oda sıcaklığında dinlendirin.
6. Hamurların alt kısımlarından bıçak yardımıyla delik açın. İçini hazırladığınız kremayla doldurun. Çikolata sosu için; küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Üzerine krema ilave edip güzelce karıştırın. Hazırladığınız çikolata sosunu profiterollerin üzerine dökün. Son olarak file Antep fıstığı gezdirip servis edin.
Alıntı