• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

    Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Nedir ? Pejmürde ne demek? Pejmürde nedir? Pejmürde TDK kelime anlamı

Linux

Owner
Katılım
31 Tem 2022
Mesajlar
7,087
Puanları
48
Konum
istanbul
Cinsiyet
Erkek
Farsça kökenli bir kelime olan pejmürde dilimizde 19. yüzyılda kullanılmaya başlanmıştır. İlk kez Tanzimat edebiyatçılarının eserlerinde rastlanan kelime, sonradan yaygınlaşmıştır. Bu sözcük perişan, dağınık anlamlarına gelmektedir.

Pejmürde Ne Demek?

Pejmürde sözcüğü, olumsuz durumlara işaret eden bir anlama sahiptir. Bu sözcük kişinin duygusal ve dış görünümü olmak üzere iki anlama sahiptir. Dış görünüm yönünden kıyafetleri kasteden bir anlama sahiptir. Yırtık, eski kıyafetler pejmürde olarak adlandırılır.

Duygusal durum bakımından ise, kişinin içine düştüğü dağınık halleri kasteder. Kişinin yaşadığı ruhsal çöküntünün oluşturduğu perişanlık hali Pejmürde olarak adlandırılır. Ayrıca Pejmürde Ne Demek sorusuna, maddi sıkıntıların oluşturduğu perişanlık cevabı verilmektedir. Bu sözcük Recaizade Mahmut Ekrem'in ünlü bir eserinin de ismidir.​
 

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.