Pamuk Tarlası Pastası
Pamuk Tarlası Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Kek Malzemesi;
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı su
1 su bardağı un
1 su bardağı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1. 5 su bardağı süt ( ıslatmak için kullanacağız)
Krema Malzemesi;
1 litre süt
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti
Pamuk Tarlası Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Kek hazırlamak için yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
Sıvı yağ ve su ilave ederek çırpmaya devam edelim.
Un, nişasta, vanilya ve kabartma tozu ilave ederek karıştıralım.
Yağladığımız dikdörtgen borcama aktaralım.
Önceden ısıttığımız fırında 175 derecede pembe olacak şekilde pişirelim.
Fırından çıkarttığımız kekin ilk sıcağı çıktıktan sonra üzerini 1. 5 su bardağı süt ile eşit şekilde ıslatalım.
Krema malzemelerinden krem şanti dışındakileri tencereye alalım ve çırpalım.
Karıştırarak muhallebi kıvamında pişirelim.
Krema ılınınca krem şantiyi toz olarak ilave ederek çırpalım.
Kekin üzerine kremayı eşit şekilde sürelim.
Hindistan cevizi serperek dolap da dinlendirerek servis edelim.
Pamuk tarlası tatlısı nasıl yapılır? Püf noktaları
Tatlının keki için gereken malzemeler oda sıcaklığında bulundurulmalı.
Şeker ve yumurtaları boza gibi beyaz ve köpük köpük bir kıvam alana kadar çırpmalısınız.
Kremasının pürüzsüz olması için kaynayana kadar karıştırarak pişirmelisiniz.
Pamuk Tarlası Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Kek Malzemesi;
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı su
1 su bardağı un
1 su bardağı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1. 5 su bardağı süt ( ıslatmak için kullanacağız)
Krema Malzemesi;
1 litre süt
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti
Pamuk Tarlası Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Kek hazırlamak için yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
Sıvı yağ ve su ilave ederek çırpmaya devam edelim.
Un, nişasta, vanilya ve kabartma tozu ilave ederek karıştıralım.
Yağladığımız dikdörtgen borcama aktaralım.
Önceden ısıttığımız fırında 175 derecede pembe olacak şekilde pişirelim.
Fırından çıkarttığımız kekin ilk sıcağı çıktıktan sonra üzerini 1. 5 su bardağı süt ile eşit şekilde ıslatalım.
Krema malzemelerinden krem şanti dışındakileri tencereye alalım ve çırpalım.
Karıştırarak muhallebi kıvamında pişirelim.
Krema ılınınca krem şantiyi toz olarak ilave ederek çırpalım.
Kekin üzerine kremayı eşit şekilde sürelim.
Hindistan cevizi serperek dolap da dinlendirerek servis edelim.
Pamuk tarlası tatlısı nasıl yapılır? Püf noktaları
Tatlının keki için gereken malzemeler oda sıcaklığında bulundurulmalı.
Şeker ve yumurtaları boza gibi beyaz ve köpük köpük bir kıvam alana kadar çırpmalısınız.
Kremasının pürüzsüz olması için kaynayana kadar karıştırarak pişirmelisiniz.
Moderatör tarafında düzenlendi: