• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

OpenVPN Kurulumu ve Kullanimi

leradunski

Forum Üyesi
Arkadaslar selamlar,

Malum gunumuzde surekli bir seyin bloklanmasiyla karsi karsiya kaliyoruz ve bu sebepten dolayi vpn hayatimizin vazgecilmezi haline geldi. Bu sebepten dolayi bazi arkadaslara faydali olabilecegini dusundugum bir calisma yaptim.

OpenVPN nedir?
OpenVPN, açık kaynak kodlu ve güvenli bir sanal özel ağ (VPN) teknolojisidir. VPN, internet üzerinden veri iletimi sırasında gizlilik ve güvenlik sağlamak için kullanılan bir teknolojidir. OpenVPN, hem özel hem de ticari amaçlar için kullanılabilir.

OpenVPN, kullanıcıların internete bağlandıkları herhangi bir noktadan güvenli bir şekilde erişim sağlamalarını mümkün kılar. Bu, özellikle uzaktan çalışma veya seyahat sırasında iş veya kişisel verilere erişmeniz gerektiğinde faydalıdır.

OpenVPN’in kurulumu ve kullanımı oldukça kolaydır. İşte adım adım OpenVPN kurulumu ve kullanımı:

Adresine gidilir. “Download OpenVPN Connect for Windows” butonuna tiklayarak indirme islemi baslatilir.

Acilan ekran da “Next” butonuna tiklanir.

Kutucuk isaretlenir ve “Next” butonuna tiklanir.

“Install” butonuna tiklayarak yukleme islemi baslatilir ve tamamlandiktan sonra “Finish” butonuna tiklayarak yukleme tamamlanir.

Acilan ekranda, ust kisimdaki “Upload File” butonuna tiklanir.

Karsiniza cikan ekranda size buradaki linkten vermis oldugumuz vpn dosyalarindan herhangi birini surukle birak yontemiyle ekranin icine tasiyin.

Link:

Ekranin alt kisminda gormus oldugunuz “Connect” butonuna tiklayin ve baglantiyi tamamlayin.

“Connected” yazisini gordugunuzde baglantiniz basariyla saglanmis olacaktir.

Kaynak:

Iyi forumlar

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.