Misto kurabiye tarifi
Malzemeler
6 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı + 1. 5 yemek kaşığı esmer şeker
1 su bardağı + 1/3 su bardağı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı süt
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı fındık veya ceviz
1 su bardağı çikolata parçacıkları
Ortası için kurabiye başına 1 parça bitter çikolata ortalama 10-12 tane
Misto kurabiye nasıl yapılır?
1. Tereyağını şeker ile çırpın. Yumurta ve sütü sıra ile ilave edin. Ceviz veya fındığı iri parçalara bölün.
2. Kuru malzemeleri ilave edip en son çikolata parçacıklarını ve fındığı ilave edip karıştırın. Hamuru bir kaç saat buzdolabında bekletin. Hamuru çıkarın ve yarım saat kadar yumuşaması için bekletin.
3. Ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlayın içlerine birer parça bitter çikolata koyun. Tepsiye topları dizip elinizle düzleyin.
4. 180 derece sıcak fırında 10-15 dk pişirin. Üzeri çok hafif çatlayıp renk alınca çıkarın.
5. Fırından alınca fazla yumuşak çiğ gibi gelebilir sorun yok soğuduğunda sertleşiyor o yüzden fazla fırında tutmayın sert olur. Afiyet olsun
Alıntı
Malzemeler
6 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı + 1. 5 yemek kaşığı esmer şeker
1 su bardağı + 1/3 su bardağı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı süt
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı fındık veya ceviz
1 su bardağı çikolata parçacıkları
Ortası için kurabiye başına 1 parça bitter çikolata ortalama 10-12 tane
Misto kurabiye nasıl yapılır?
1. Tereyağını şeker ile çırpın. Yumurta ve sütü sıra ile ilave edin. Ceviz veya fındığı iri parçalara bölün.
2. Kuru malzemeleri ilave edip en son çikolata parçacıklarını ve fındığı ilave edip karıştırın. Hamuru bir kaç saat buzdolabında bekletin. Hamuru çıkarın ve yarım saat kadar yumuşaması için bekletin.
3. Ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlayın içlerine birer parça bitter çikolata koyun. Tepsiye topları dizip elinizle düzleyin.
4. 180 derece sıcak fırında 10-15 dk pişirin. Üzeri çok hafif çatlayıp renk alınca çıkarın.
5. Fırından alınca fazla yumuşak çiğ gibi gelebilir sorun yok soğuduğunda sertleşiyor o yüzden fazla fırında tutmayın sert olur. Afiyet olsun
Alıntı