Sevilen yemeklerinden biri olan mantı, yaz ve kış aylarında tüketilebilir. Ancak mantı yaparken hamur kıvamına gelmesi, yemeğin tadını bozmaktadır. Bunu önlemek için dikkat edilecek püf noktaları…
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için lütfen üye olunuz.
Giriş yap veya üye ol.
Yörelere göre farklı iç harçlara sahip olarak yapılan mantı, yediden yetmişe herkesin severek tükettiği yemeklerin başında yer alır. Sarımsaklı yoğurt ve salça sosu ile servis edilen bu eşsiz yemek, tek başına doyurucu olma özelliğine sahiptir.
Akşam yemekleri için tercih edilen ve kurtarıcı bir yemek olan mantı, pratik bir yapım aşamasına sahiptir. Tabi mantı hamuru açılmış ve iç harcı doldurulmuşsa… Hamur açma aşamasında dikkat edilmesi gereken noktalar ve pişirme sırasında yapılması gerekenler ile mantılar hamur olmadan lezzetli bir şekilde tüketilebilir.
Mantının Hamur Olamaması İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler
Mantının hamur olmaması için dikkat edilmesi gereken püf noktaları şu şekilde sıralanmaktadır;
Mantı yaparken un seçimine dikkat edilmelidir
Mantının hamuru iyice yoğrulmalı ve topak topak olması engellenmelidir
Mantı hamuru sert bir hamur olmalıdır
Mantı bezeleri hazırlandıktan sonra yirmi dakika boyunca dinlendirilmelidir
Dinlendirilen bezeler sonrasında nemli bir bezin üzerine aktarılmalıdır
Mantı harcına eklenecek olan soğanın rendelenmemesi, bıçak yardımı ile küçük küçük doğranması gerekir. Aksi halde soğanın suyu mantını tadını bozacak ve mantının ıslanarak hamurlaşmasına neden olacaktır
Mantı harcının sulu olmamasına özen gösterilmelidir
Açılan mantı hamuru kurumadan hemen kapatılmalıdır
Kapatılarak hazırlanan mantılar birbirine yapışıp hamurlaşmaması için un serpilmiş bir tepsiye aktarılmalıdır
Mantılar bol suda haşlanmalı, haşlama suyuna konulmadan önce yapışmalarını engellemek için unlar elenmelidir. Aksi halde mantılar yine hamurlaşacaktır
Mantıların yüksek ateşte haşlanması gerekir
Haşlama suyuna çok fazla mantı eklenmemelidir
Mantılar pişerken tencerenin kapağı açık olmalıdır. Kapağın kapatılarak pişirilmesi, mantıların hamurlaşmasına neden olan bir diğer unsurdur