• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

    Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Mantının Hamur Olmaması İçin Ne Yapılır?

Daisy

Forum Üyesi
Katılım
25 Ara 2022
Mesajlar
1,176
Puanları
38


Sevilen yemeklerinden biri olan mantı, yaz ve kış aylarında tüketilebilir. Ancak mantı yaparken hamur kıvamına gelmesi, yemeğin tadını bozmaktadır. Bunu önlemek için dikkat edilecek püf noktaları…





Yörelere göre farklı iç harçlara sahip olarak yapılan mantı, yediden yetmişe herkesin severek tükettiği yemeklerin başında yer alır. Sarımsaklı yoğurt ve salça sosu ile servis edilen bu eşsiz yemek, tek başına doyurucu olma özelliğine sahiptir.

Akşam yemekleri için tercih edilen ve kurtarıcı bir yemek olan mantı, pratik bir yapım aşamasına sahiptir. Tabi mantı hamuru açılmış ve iç harcı doldurulmuşsa… Hamur açma aşamasında dikkat edilmesi gereken noktalar ve pişirme sırasında yapılması gerekenler ile mantılar hamur olmadan lezzetli bir şekilde tüketilebilir.

Mantının Hamur Olamaması İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mantının hamur olmaması için dikkat edilmesi gereken püf noktaları şu şekilde sıralanmaktadır;

Mantı yaparken un seçimine dikkat edilmelidir

Mantının hamuru iyice yoğrulmalı ve topak topak olması engellenmelidir

Mantı hamuru sert bir hamur olmalıdır

Mantı bezeleri hazırlandıktan sonra yirmi dakika boyunca dinlendirilmelidir

Dinlendirilen bezeler sonrasında nemli bir bezin üzerine aktarılmalıdır

Mantı harcına eklenecek olan soğanın rendelenmemesi, bıçak yardımı ile küçük küçük doğranması gerekir. Aksi halde soğanın suyu mantını tadını bozacak ve mantının ıslanarak hamurlaşmasına neden olacaktır

Mantı harcının sulu olmamasına özen gösterilmelidir

Açılan mantı hamuru kurumadan hemen kapatılmalıdır

Kapatılarak hazırlanan mantılar birbirine yapışıp hamurlaşmaması için un serpilmiş bir tepsiye aktarılmalıdır

Mantılar bol suda haşlanmalı, haşlama suyuna konulmadan önce yapışmalarını engellemek için unlar elenmelidir. Aksi halde mantılar yine hamurlaşacaktır

Mantıların yüksek ateşte haşlanması gerekir

Haşlama suyuna çok fazla mantı eklenmemelidir

Mantılar pişerken tencerenin kapağı açık olmalıdır. Kapağın kapatılarak pişirilmesi, mantıların hamurlaşmasına neden olan bir diğer unsurdur



 

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.