• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

    Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

MAHATMA GANDHİ Kimdir ? MAHATMA GANDHİ Biyografi

Polat

Moderatör
Katılım
24 Ağu 2022
Mesajlar
4,326
Puanları
36
Konum
istanbul
Cinsiyet
Erkek
Mahatma (Mohandas Karamchand) Gandhi
(1869–1948 )

Hintli milliyetçi lider. 2 Ekim'de doğmuş Mohandas Karamchand Gandhi, Poorbandar'da 1869, Kathiawar, batı Hindistan. O, Londra'da yasayı çalıştı, ama 1893'te, onun, 20 yıl Hintliler'e karşı karşı çıkan fark gözeten yasamayı harcadığı Güney Afrika'ya gitti. Satyagraha'nın bir öncüsü olarak, veya kütle-şiddetli olmayan sivil başkaldırı boyunca direnç, o, reşitin biri onun zamanının siyasal ve manevi liderlerine oldu. Satyagraha, bugün dünya boyunca özgürlük mücadelelerinde en kudretli felsefelerin biri kalır.


1914'te, Gandhi, onun, özerklik hareketini desteklediği, ve Hintli ulusal kongrenin lideri olduğu Hindistan'a döndü, bağımsızlığı başarmak için şiddetli olmayan-işbirlik olmayanının bir politikasını savunmak. Onun amacı, yoksul çiftçilere yardım etmekti, ve işçiler, zalim vergilendirme ve fark gözetmeyi protesto eder.


O, yoksulluğu hafifletmeye çabaladı, kadınları serbest bırakır, ve sınıf fark gözetmesine bir sonu koydu, Hindistan için son objektif olan kendini yönetmeyle.
(1919-22) onun sivil başkaldırı kampanyasından sonra, o, komplo için hapsedildi (1922-4).

1930'da, o, hükümet tekelinin simgesel küstahlığında tuzu toplaması için bir sınır işaretini denize 320 km-200 mi Mart'a götürdü. (1931) hapishaneden onun tahliyesinde, o, Londra'ya Hintli anayasal reformda yuvarlak masa konferansını katıldı. 1946'da, o, yeni anayasal yapıya tavsiye eden kabine misyonuyla görüştü. Bağımsızlıktan sonra (1947), o, Bengal'da Hindu-Müslüman çatışmayı durdurmayı denedi, Nathuram Godse tarafından Delhi'de onun suikastına götüren bir politika, bir Hindu fanatiği.


Onun ölümünden sonra hatta, şiddet olmayanına Gandhi'nin taahhütü ve basit geçimde onun inancı — onun kendi giysilerini yapmak, etyemezlere ait bir diyeti yemek, ve kullanmak fast protestonun bir yoluna ek olarak kendinden-saflaştırma için — ezilen için umudun bir işaret ışığı ve dünya boyunca marginalized insanları oldu.
 

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.