• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

    Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Madımak Yemeği [ SİVAS ]

Anoniimm

Forum Üyesi
Katılım
25 Ara 2022
Mesajlar
228
Puanları
18
Pastırmalı Madımak



Malzemeler:

500 gr madımak
100 – 150 gr pastırma
1 adet büyük kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
2 – 3 yemek kaşığı bulgur
Tuz, su

Hazırlanışı:

Genel olarak İç Anadolu bölgesinde bilinen madımak Tokat ve Sivas’ın incisi otlarından. Madımağı sade, pastırmalı, sucuklu, kavurmalı hazırlamak mümkün. Ancak sizlerle paylaşmayı düşündüğüm pastırmalı madımak. Gerçekten çok lezzetli bir yemek. Özellikle pastırmayı sebzede kullanmayı sevenler için baharın bu döneminde kaçırılmayacak bir tarif. Pastırmayı sevmeyenler ise diğer alternatifleri kullanabilirler. Pastırmalı şekliyle hazırladığım madımağın aşama aşama tarifi şöyle:
Mahallenizdeki semt pazarından temin ettiğiniz madımağı, pirinçten taş ayıklar gibi yabani- diğer otlardan ayıklayalım. Hatta çok kökünde toplanan yerlerini, köke yakın sapların sert olan kısımlarından mümkün olduğunca temizleyelim. Temizlendiğine emin olduğumuz madımakları, güzelce yıkayıp ince ince doğrayalım.



Madımakları bu şekilde hazırladıktan sonra, bir büyük soğanı yemeklik doğrayalım. Pastırmaları da ince, ince doğrayalım. Her ikisini de pişirme tenceresine alarak biraz sıvıyağla kavuralım. Ardından domates salçasını ilave edelim. Çok az da bu şekilde kavurduktan sonra, doğradığımız madımakları ve yıkadığımız bulguru ilave edelim.



Hepsini tahta bir kaşık yardımıyla güzelce karıştıralım.
Ispanak yemeğine koyduğunuz sudan biraz fazla su ilave edelim. Tencerenin kapağını kapatalım ve ara ara kontrol etmeyi unutmayalım. Madımakların piştiğine emin olduğumuz da tuzunu da ilave edelim. Bir taşım daha kaynatıp altını kapatalım. Sıcak sıcak ikram edelim.



Not: Her madımağın toplandığı aya ve bölgesine göre pişme süresi farklı olacaktır. Bu yüzden suyunu çekebilir. Çektiği halde pişmemiş olabilir. O zaman bir miktar sıcak su ilavesinde bulunarak pişirmeye devam edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...
 

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.