• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

    Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Kuskuslu yaz salatası tarifi

SiyahLi

Süper Moderatör
Bayan Üye
Katılım
24 Ağu 2022
Mesajlar
4,511
Puanları
38
Konum
Forumzar
Cinsiyet
Kadın
Kuskuslu yaz salatası tarifi



Malzemeler:
2 su bardağı kuskus makarna
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
Sebzeler için:
3 adet kırmızı kapya biber
6 adet yeşil köy biberi
500 gram kokteyl domates
4 diş sarımsak
2 adet orta boy kırmızı soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Salata için:
1 kalın dilim ezine peyniri (ufalanmış)
1 su bardağı siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)
1 küçük kase dereotu (kıyılmış)
6 yaprak taze reyhan otu
3 yaprak taze fesleğen yaprakları
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 adet limon suyu
1 yemek kaşığı balsamik sirke (arzuya göre)
1 çay kaşığı hardal (arzuya göre)
Tek başına bir ana öğün olarak değerlendirebileceğiniz kadar doyurucu bir salata tarifi karşınızda! Akşam yemeğini bir salatayla geçiştirmek isteyenler hemen buraya.

Nasıl Yapılır?
Fırın sebzeleri hazırlayarak işe başlayın. Sebzeleri iri iri doğrayıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yayın. Üzerine tuz ve zeytinyağı ilave edip harmanlayın ve 190 derecede önceden ısıtmaya başladığınız fırında 25 dakika pişirin. Pişerken ara ara sebzeleri karıştırın ki eşit pişsinler. Pişen sebzeleri çıkarıp oda sıcaklığında ılıtın. Onlar beklerken kuskus için zeytinyağı ve tuz eklediğiniz bir tencerede kuskusları 5 dakika kavurun. Üzerine suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. Pişen kuskusu da ılıması için bir kaseye yayın. Ardından üzerine pişirdiğiniz sebzeleri ilave edin. İnce ince doğradığınız yeşillikleri, siyah zeytinleri de ekleyip karıştırın. Salata sosu için hardal, balzamik sirke, limon suyu, zeytinyağı ve tuzu bir kasede karıştırıp üzerine gezdirin. Ufak ufak doğradığınız beyaz peynirleri de koyup karıştırın ve taze rehyan yapraklarıyla servis edin. Ellerinize sağlık.
 

Leon

Forum Üyesii
Katılım
25 Ara 2022
Mesajlar
1,026
Puanları
18
Paylaşım için teşekkürler.
 

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.