Kolay - Lezzetli Garnitür Konserve Yapımı
Malzemeler :
2 kg bezelye
2 kg havuç
2 kg patates
Su
Tuz
Cam kavanoz
Yapılışı :
- Öncelikle bezelyelerimizi ayıklayalım.
- şimdi kullanacağımız kavanozlara ister bulaşık makinasında deterjansız yüksek ısıda yıkayalım dilerseniz yıkadıktan sonra dezenfekte amaçlı kaynar suda yeni kapaklar ile birlikte 5 dakika bekletip ardından silelim hazır edelim.
- Bezelyeler ayıklandı şimdi havuçları iyice yıkayıp soyalım fotoğraftaki gibi doğrayıp hazır edelim. şimdi sıra patateslerde onları da iyice yıkayıp soyalım, doğrayıp hazır edelim.
- Sıra sebzeleri haşlamaya geldi.
- Öncelikle kettle'mıza su doldurup kaynatalım. ardından ayıklanmış bezelyeleri sudan geçirip uygun büyükçe bir tencereye alalım ocağımızı yakalım.
- Bezelyelerin üzerine 1 yemek kaşığı tuz ilave edelim.
Üzerini geçecek kadar kaynar su ilavesiyle 5 dakika kaynatalım.
- Ardından doğradığımız havuçları da sudan geçirip ilave edelim tekrar üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edelim kapağı kapalı 5 dakika kaynatalım.
- şimdi sıra patateslerde patateslerimizi de ilave edip tekrar tuz ve kaynar su ilavesiyle 5 – 6 dakika daha kaynatalım.
Bu arada tuzun miktarı için suyunu tadarak eklerseniz çok daha iyi olur.
- Sebzelerimizi aşama aşama ilave etmemizin sebebi bezelye biraz geç pişer.
- Ardından havuç en son patates çabuk piştiği için bu şekilde pişirmek en uygunu.
- şimdi önceden hazırladığımız kavanozlara garnitürümüzün altını kapatmadan kaynar halde altı kısık şekilde kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirelim bu şekilde yaklaşık 12 saat soğumasını bekleyip ardından dolabımıza kaldıralım.
Afiyet olsun.