• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

    Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Kocakarı Gerdanı Tarifi

SiyahLi

Süper Moderatör
Bayan Üye
Katılım
24 Ağu 2022
Mesajlar
4,448
Puanları
38
Konum
Forumzar
Cinsiyet
Bayan
Hamur için;

1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
2 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Alabildiğince un

İçi İçin;
3-4 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi veya fındık içi
3 su bardağı toz şeker
Ayrıca 250 gr bitkisel margarin
1 su bardağı buğday nişastası

Hazırlanışı

Derin bir kabın içine oda sıcaklığındaki yoğurt, sıvıyağ ve suyu koyun. Yine oda sıcaklığındaki yumurtaları kırın. Tuzu ve kabartma tozunu serpin. Bir taraftan bir elinizle karıştırmaya başlayıp diğer elinizle azar azar un ilave etmeye başlayın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinmeye dek yoğurun.
Hamuru tezgahın üzerine alıp tekrar yoğurup toplayın. Oda sıcaklığında 30 dakika dinlenmeye bırakın. Bu arada 35-40 cm çapında bir fırın tepsisini katı yağla iyice yağlayın. Bir tavada margarini eritin. Derin bir kabın içine çekilmiş ceviz yada fındık içini koyun. Üzerine tozşekeri koyup bir kaşıkla karıştırın. Bir kenarda bekletin.
Öte yandan dinlenen hamuru bilek kalınlığında olacak şekilde yuvarlayıp uzatın. Hamuru keskin bir bıçakla yumurta büyüklüğünde parçalara-bezelere ayırın. Mutfak tezgahının üzerine nişasta serpin. Her bir bezeyi oklavayla açabildiğiniz kadar ince yufka şeklinde açın. İçine hazırladığınız şekerli harçtan 4-5 kaşık serpiştirin.
Sonrada oklavayı yufkanın bir ucuna koyup sıkıca yuvarlayın. Oklavaya dolanmış rulo yufkayı iki uzundan ortaya doğru büzüştürüp, oklavayı içinden dikkatlice çekip çıkarın. Yufkayı iki ucundan tutup tepsinin tam ortasına yuvarlayarak ( gül böreği gibi) yerleştirin. Diğer yufkaları da açıp aynı şekilde hazırlayıp, tepsideki yufkanın etrafına dolayın.
En sonunda erittiğiniz yağı da yufkaların üzerine gezdirin. Fırını 180 derece alt üst ayara getirip, ısıtın. Sıcak fırında tatlının sarı kahverengi oluncaya dek pişirip, çıkarın. Soğuyunca servise sunun. Bu tatlı şerbetsiz ve kuru bir tatlıdır. Afiyet olsun.

alıntı
 

Leon

Forum Üyesi
Katılım
25 Ara 2022
Mesajlar
432
Puanları
18
Paylaşım için teşekkürler.
 

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.