Kışlık Kavanozda Ezme Tarifi
Malzemeler :
1. 5 kg kırmızı biber
2 kg domates
Yarım kg yeşil sivri biber
10- 12 dış sarımsak
Yarım bağ maydanoz
İsot
Karabiber
Tuz
Yarım su bardağından az fazla zeytinyağ
Yapılışı :
- İlk olarak domatesleri yıkayıp soyup 4 bölelim.
- Biber aynı şekilde temizleyip çekirdeklerini çıkarıp 4 5 parçaya bölelim.
- Yeşil biberlerin saplarını ayırıp ve 2 ye 3 bölelim. Sarımsakları soyup bütün bütün bırakalım.
- Maydanoz ayıklayp temizleyelim ve kenara alalım.
- Son olarak maydanoz hariç bütün sebzeleri birleştirip iyice karıştıralım.
- Rondo ile çekelim azar azar koyalım iyice çekelim tencere alalım son kalan sebze karışımına maydanozları da ekleyelim iyice çekip tencereyi ocağa alalım sıvı yağ katalım.
- Yaklaşık yarım saat suyunu çekene kadar pişirelim çokta bitmesin suyu.
- En son altını kapatınca bütün baharatları katalım tuzunu ekleyip temiz kavanozlara sıcak sıcak koyalım.
- Etrafımı temizleyip kapağını kapatıp ters çevirelim. En az 5 - 6 saat böle durduktan sonra serin bir yerde muhafaza edelim.
Afiyet olsun.