Kışa Hazırlık - Konserve Domates Turşusu
İster kahvaltılarınızda, isterseniz yemeklerinizin yanına ek olarak yenecek lezzetli bir tarif..
Domatesten vazgeçemeyenler için muhteşem bir lezzet ve bir o kadar kolay.
Malzemeler :
5 kilo armut domates
2 yemek kaşığı kaya tuzu
1 çay bardağı zeytinyağı
2 baş sarımsak
Yapılışı :
- Armut domateslerin mümkünse en iri olanlarını alın, domatesleri yıkayın ve dörde bölün.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin, domates dilimlerini yan yana dizin. Üzerlerine damak tadınıza göre kaya tuzu serpin.
- Fırında 220 derece de kontrollü olarak pişirin, hafif kurumuş ve pişmiş olmalıdır.
- Sarımsakları temizleyin, ince ince kıyın.
- Kavanoz kapaklarını sıcak suda kaynatarak bekletin.
- Pişen domatesleri sıcak sıcak temiz kavanoza doldurun,, aralarına sarımsak serpiştirin,, lezzet açısından kavanozun altına da bir kaç parça atabilirsiniz.
- Yine damak tadınıza göre kavanozun yarısına gelince biraz zeytinyağı dökün, kavanoz dolunca yine biraz zeytinyağı dökün,, zaten çok az gerekiyor.
- Zeytinyağ yerine çiçekyağı da kullanabilirsiniz.
- Kavanoz dolunca yağını da ekleyince sıcak kapağı kurulayıp sıkıca kapatın ve uygun bir yere ters çevirerek koyun. Vakumlansın.
- Ertesi gün kapakları kontrol edin eğer sızma yoksa ve kapak içe doğru çökmüşse sağlam demektir.
- Domateslerinizi uygun serin bir yerde muhafaza ederek istediğiniz zaman çıkarıp afiyetle yiyebilirsiniz.