• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

    Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Japon Balığı Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Büllend

Forum Üyesi
Katılım
25 Ara 2022
Mesajlar
164
Puanları
16


1) Japon Havuz Balığı
Havuzlarda çok rastlanan bir türüdür. Biçimli gövdeleri, parlak renkleriyle bahçeli evlerin süsü olarak ilgi çeker. Çoğunlukla portakal rengi ve kırmızıdırlar. Beyaz, sarı, siyah, alacalı olanları da vardır. İlk balık sevgisi duyarlar için iyi bir başlangıç balığıdır. Dayanıklıdırlar, kolay ürerler, uzun ömürlüdürler.

2) Şabankin
Havuz balıklarından daha küçük boyludurlar. Dayanıklı ve uzun ömürlüdürler. Ortalama 12 yıl yaşarlar. Gövdeleri ince uzun ve biçimlidir. Kuyrukları geniş ve uzundur. Anal yüzgeçleri gelişmiştir Ancak en çekici yönleri renkleridir. Şeffaf olan pullar derinin renk ve desenlerini aynen dışa yansıtır. Çok değişik renk ve renk düzenine sahip balıklar olmakla birlikte temel renkleri mavi ve menekşe rengi üzerine kırmızı, siyah, sarı beneklidirler.

3) Kornet
Gövdeleri biçimsel olarak aynen Shubunkin (Şabankin) gibidir. Uzun, biçimli gövdeye ve gelişmiş bir kuyruğa sahiptir. İdeal bir havuz balığıdır. Fazla su gerektirdiğinden büyük akvaryumlarda beslenebilirler. Kışın donmayan havuzlar onlar için idealdir. Çoğunlukla kırmızı iseler de sarı ve metal rengi olanları da vardır.

4) Yelpaze Kuyruk
Bu tür, gövde yapısının değiştiği ilk kuşaktır. Gövde kısalır, kalınlaşır ve yuvarlak bir biçim alır. Kuyruk yüzgeci birbirinden ayrı iki parça halindedir, ancak bu parçalar çatal biçiminde değil düz kenarlıdırlar. Sırt yüzgeci ve anal yüzgeç son derece gelişmiştir. Bu tür özellikle kış ayları için havuzlarda bırakılmamalıdır. Çünkü 15°-20°C su ısısı gerektirirler. İyi bir beslenme sağlandığı, özellik canlı yem verildiği zaman Nisan-Ekim ayları arasında dört kez döl alma olasılığı oldukça yüksektir.

5) Tül Kuyruk-Peçe Kuyruk
Japon Süs Balıklarının kral ailesidir. Sırt, karın ve göğüs yüzgeçleri kuyruk yüzgeci gibi son derece gelişmiştir. Akvaryumlarda yetiştirilmeleri gerekir. Duyarlı ve nazik balıklardır. Karma akvaryumlar pek tavsiye edilmez. 18°-22°C su ısısı, berrak su, geniş akvaryum, bol oksijen, dengeli beslenme sağlıkları için gereklidir.

6) Teleskop
Gözler dışarı doğru çıkık olup kuyruk tek veya çift lobludur. Canlı yemleri, yeşillik ve algler kadar severek yerler. Göz biçimleri nedeniyle özenli beslenmeyi gerektirirler ve fazla ışıktan hoşlanmazlar.

7) Çelestial
Teleskop Japon Balığının benzeridir. Bunda gözler yanlara doğru değil yukarıya doğru çıkıktır. Çok özenli bir beslenmeyi gerektirirler. Asla yukarıdan ışıklandırma kullanılmamalıdır. Yemlerinin yüzen yemlikler içinde verilmesini öneririz.

8) Torbagöz
Kapakta izlediğiniz bu balık çoğu akvaryumseverler tarafından çirkin bulunmasına rağmen az bulunan değerli bir türdür. Bunlara «Ağlayan Göz» de denilmektedir. Bakımları konusunda Teleskop ve Çelestial da olduğunca özen gerektirirler.

9) Aslan Baş
Baş biçiminin değişikliğiyle diğer Japon Balığı türlerinden ayırt edilir. Baş iri, yuvarlakça ve aslan başını andırır biçimdedir. Alın kısmında yele yerini tutan köpükümsü teşekküller başı süsler. Aslan Başlarda sırt yüzgeci görülmez Çok değişik renk düzenleri olanları vardır.

10) Oranda
Baş biçimi olarak yukarıda belirtilen Aslan Baş’a benzer. Ancak Oranda’da Aslan Baş’ın aksine sırt yüzgeci görülür.

11) İnci Gövde
Bu tür Japon Balıklarının gövdesinde bulunan inci taneleri görünümündeki teşekküller balığa çok çekici bir görünüm kazandırır.​
 

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.