İzmir bomba tarifi
Malzemeler
1.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım su bardağı su
Sürülebilir çikolata
İzmir bomba nasıl yapılır?
1. Un, yağ, şeker, tuz ve suyu bir kaba alın. 4-5 dakika boyunca pürüzsüz bir hamur haline gelene kadar yoğurun.
2. Üzerini örtün ve 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Bu sırada sürülebilir çikolatanızı dolapta bekletin. İsterseniz kaşık yardımıyla parçalar hazırlayarak buzdolabına koyun ve bekletin.
3. Hamur dinlendikten sonra 9-10 parçaya bölerek küçük bezeler elde edin. Tezgahınızı hafifçe yağlayın.
4. Hamurlarınızı oklava kullanarak açın ve beklettiğiniz çikolatadan bir tatlı kaşığı alarak hamurun ortasına koyun. Hamurun uç kısımlarını güzelce birleştirin. Güzel birleşmezse eriyen çikolatalar dışarı akabilir. Tepsinize yağlı kağıt yerleştirin.
5. Birleştirdiğiniz kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizin. 200 derece fırında 5 dakika pişirin. İçinden sıcacık çikolata akan İzmir bombanız servise hazır!
Alıntı
Malzemeler
1.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım su bardağı su
Sürülebilir çikolata
İzmir bomba nasıl yapılır?
1. Un, yağ, şeker, tuz ve suyu bir kaba alın. 4-5 dakika boyunca pürüzsüz bir hamur haline gelene kadar yoğurun.
2. Üzerini örtün ve 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Bu sırada sürülebilir çikolatanızı dolapta bekletin. İsterseniz kaşık yardımıyla parçalar hazırlayarak buzdolabına koyun ve bekletin.
3. Hamur dinlendikten sonra 9-10 parçaya bölerek küçük bezeler elde edin. Tezgahınızı hafifçe yağlayın.
4. Hamurlarınızı oklava kullanarak açın ve beklettiğiniz çikolatadan bir tatlı kaşığı alarak hamurun ortasına koyun. Hamurun uç kısımlarını güzelce birleştirin. Güzel birleşmezse eriyen çikolatalar dışarı akabilir. Tepsinize yağlı kağıt yerleştirin.
5. Birleştirdiğiniz kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizin. 200 derece fırında 5 dakika pişirin. İçinden sıcacık çikolata akan İzmir bombanız servise hazır!
Alıntı