Islak kek tarifi
Malzemeler
Keki için:
3adetyumurta
1su bardağışeker
1su bardağıayçiçek yağı
1su bardağısüt
1,5paketkabartma tozu
3yemek kaşığıkakao
1su bardağıun
Sosu için
2,5su bardağısüt
3/4su bardağışeker
Yarımsu bardağıayçiçek yağı
2yemek kaşığıkakao
50grambitter çikolata
Islak kek nasıl yapılır?
1. Yumurta ve şekeri geniş bir kaseye alıp 2-3 dakika iyice kabarıncaya dek çırpın.
2. Şeker iyice eriyince üzerine yağı ve sütü ekleyip karıştırın.
3. Elemiş olduğunuz un, kakao ve kabartma tozunu ekleyin. Düşük ayarda çırpın veya çırpıcıyla dikkatlice karıştırın.
4. Kek harcını 30x30 veya 20x30 boyutlarında bir borcama dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak 35 dakika pişmeye bırakın.
5. Bu sırada sosu hazırlamak için çikolata hariç tüm sos malzemelerini bir sos tavasına alın. Şeker eriyene dek kısık-orta ateşte pişirin. Ardından oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
6. Fırından çıkardığınız keki kürdan ile güzelce delin, sosun iyi emilmesi için belirli aralıklarla delmeye özen gösterin.
7. Kek sıcak, sos oda sıcaklığında iken sosun yarısını üzerine döküp çekmesi için 25-30 dakika dinlendirin.
8. Ardından kalan sosu tekrar ısıtın, çikolatayı parçalayıp içinde erimesini sağlayın ve keki dilimlere ayırdıktan sonra tekrar üzerine bu sosu döküp dinlenmeye bırakın.
9. Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edin, afiyet olsun!
Alıntı
Malzemeler
Keki için:
3adetyumurta
1su bardağışeker
1su bardağıayçiçek yağı
1su bardağısüt
1,5paketkabartma tozu
3yemek kaşığıkakao
1su bardağıun
Sosu için
2,5su bardağısüt
3/4su bardağışeker
Yarımsu bardağıayçiçek yağı
2yemek kaşığıkakao
50grambitter çikolata
Islak kek nasıl yapılır?
1. Yumurta ve şekeri geniş bir kaseye alıp 2-3 dakika iyice kabarıncaya dek çırpın.
2. Şeker iyice eriyince üzerine yağı ve sütü ekleyip karıştırın.
3. Elemiş olduğunuz un, kakao ve kabartma tozunu ekleyin. Düşük ayarda çırpın veya çırpıcıyla dikkatlice karıştırın.
4. Kek harcını 30x30 veya 20x30 boyutlarında bir borcama dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak 35 dakika pişmeye bırakın.
5. Bu sırada sosu hazırlamak için çikolata hariç tüm sos malzemelerini bir sos tavasına alın. Şeker eriyene dek kısık-orta ateşte pişirin. Ardından oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
6. Fırından çıkardığınız keki kürdan ile güzelce delin, sosun iyi emilmesi için belirli aralıklarla delmeye özen gösterin.
7. Kek sıcak, sos oda sıcaklığında iken sosun yarısını üzerine döküp çekmesi için 25-30 dakika dinlendirin.
8. Ardından kalan sosu tekrar ısıtın, çikolatayı parçalayıp içinde erimesini sağlayın ve keki dilimlere ayırdıktan sonra tekrar üzerine bu sosu döküp dinlenmeye bırakın.
9. Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edin, afiyet olsun!
Alıntı