ForumZAR.COM | Forum Sitesi

Forumzar.COM Türkiye`nin en güncel ve kaliteli genel forum sitesi`dir.
ForumZAR'a katılım zahmetsiz ve ücretsizdir!

  • “Ne garip değil mi? Sevdiğimiz insanın her yalanında bir doğru, sevmediğimiz insanın her doğrusunda bir yalan ararız..”
  • “Biri ölür üzülmezsiniz; sonra sandalyeye asılı hırkasını görürsünüz. O hırkanın duruşu kalbinize oturur..”
  • "En gülünç olanı da insanların sizi eskisi gibi kullanamadığında değiştiğinizi söylemeleri.."
  • "Uçmayı seviyorsan, düşmeyi de bileceksin. Korkarak yaşıyorsan, yalnızca hayatı seyredersin."
  • Asla başka insanlar üzülmesin diye kendini üzme. Sen kaldırabiliyorsan onlar da kaldırabilir.

iPhone’da ChatGPT kullananlar dikkat: Ciddi gizlilik sorunları var!

LuKaS

Forum Üyesi
Katılım
25 Ara 2022
Mesajlar
83
Tepkime puanı
0
Puanları
6
iPhone’da ChatGPT kullananlar dikkat: Ciddi gizlilik sorunları var!
iPhone telefonlarında ChatGPT kullananlar dikkat! Gizlilik sözleşmesinde ucu açık bir madde var. İşte detaylar...

Artık neredeyse herkesin bildiği yapay zeka uygulaması ChatGPT geçtiğimiz günlerde iOS platformuna da geldi. Uygulamanın App Store’da yayınlanmasının ardından birçok iPhone kullanıcısı telefonlarında ChatGPT’yi kullanmaya başladı. Ancak gelen son haberler iOS platformundaki ChatGPT uygulamasının ciddi gizlilik sorunlarına sahip olduğunu gösterdi. Peki bu sorunlar neler? Kimler tehdit altında? İşte iPhone ChatGPT gizlilik sorunu ile ilgili detaylar…

iPhone kullanıcılarını endişelendiren ChatGPT gizlilik sorunu!

ChatGPT’nin yapımcısı ve geliştiricisi olan şirket OpenAI birkaç gün önce ChatGPT uygulamasını iOS platformuna da getirdi. ChatGPT şu App Store listelerinde en başa yükseldi ve her geçen gün daha fazla kullanıcı tarafından indiriliyor. Ancak uygulama kullanıcıların dikkatli davranmasını gerektiren bazı gizlilik sorunlarına sahip.

Yapay zeka programının gizlilik koşullarını içeren bir madde bu sorunu ortaya çıkardı. Normal şartlarda App Store üzerinden indirdiğiniz herhangi bir uygulama Apple tarafından konulan gizlilik kurallarına tabiidir. Bu da herhangi bir uygulamanın sizin kişisel verilerine erişmesini engeller. Apple bu konuda sadece reklamlar için kuralları esnetmiştir. Böylece hem reklam endüstrisi ile hem de kullanıcılarına verdiği güven arasında bir denge kurmuştur.

Ancak ChatGPT’nin kullanım ve gizlilik koşullarındaki “hizmetlerimizi kullandığınızda, sağladığınız girdilerde, dosya yüklemelerinde veya geri bildirimlerde bulunan kişisel bilgileri toplayabiliriz” maddesi bu kurallara karşı geliyor. Konuyu daha da kolaylaştırmak için maddeyi açıkladığımızda ChatGPT kendi kişisel verilerinizi de içeren bir soru sorduğunuzda bu verileri serverlarında saklıyor. Yani ona verdiğiniz kişisel verilerinizi elinde tutuyor.

Normal şartlarda App Store kuralları böyle bir duruma izin vermemekte. Ancak ChatGPT gibi yapay zeka programlarında soruyu kendi kişisel verilerinizi içerecek şekilde sorduğunuz için bir bakıma bunu kendi rızanızla yapmış oluyorsunuz. Bu yüzden konuyla alakalı olarak ne App Store ne de ChatGPT bir sorumluluk altına girmiyor.

Bu sebeple Apple kullanıcılarının sorularını sorarlarken kendi kişisel verilerini sisteme vermemesi gerekiyor. Bu sadece Apple kullanıcıları için de geçerli değil aslında. Bizim tavsiyemiz herhangi bir yapay zeka programı ile kişisel verilerinizi paylaşmamanız.
 
Üst Alt