• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

    Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

İlkadım Anıtı | Samsun

Erik

Forum Üyesi
Katılım
25 Ara 2022
Mesajlar
15
Puanları
1


Atatürk’ün Samsun şehrine ayak bastığı nokta, zamanla doldurulduğu için İlkadım Anıtı, bu noktanın tespit edilebilmesi amacı ile inşa ettirilen, manevi değeri yüksek bir eserdir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ayak bastığı noktanın doldurulma sebebi ise bölge için önemli bir gelir kaynağı olan Samsun Limanı’nın yaptırılmış olmasıdır. İlkadım Anıtı, Atatürk’ün Samsun’a çıkışını simgeleyen, Heinrich Krippel imzalı Onur Anıtı veya halk arasında Atatürk Anıtı adı verilen eser gibi büyük bir manevi değer taşımaktadır.

Bölgede gezilecek yerler arasında bulunan ve 1981 yılında yapımı tamamlanan İlkadım Anıtı, Seçkin Viter tarafından tasarlanmış; ünlü heykeltıraş Hakkı Atamulu tarafından yapılmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün 100. doğum gününe denk getirilen anıt, Atatürk’ün yanındaki figürleriyle de Samsun halkının dayanışmasını simgelemektedir. Atatürk ve silah arkadaşlarına ek olarak, anıtın iki ucunda da gençliği simgeleyen heykeller bulunmaktadır.​
 

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.