• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

    Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

İç Mekan Bitkilerini Sulama Teknikleri

Ayşe

Bayan Üye
Forum Üyesii
Katılım
7 Eki 2022
Mesajlar
278
Puanları
16
Yaş
27
Konum
Ankara
Cinsiyet
Kadın


İç mekan bitkileri, su ihtiyaçları tam ve doğru olarak karşılanmadığında kuruyabilirler. İç mekan bitkilerini sulama teknikleri nelerdir?
forumadasi.com
• Bazı insanlar, her çeşit suyun, bitkilerin bütün ihtiyaçlarını karşılayacağını düşünür. Ancak, bu inanış yanlıştır. Örneğin, musluk suyu çoğu kez bitkileri hasta eder ve hatta ölümüne bile yol açabilir.

• Musluk suyu yerine, içme suyu veya filtre edilmiş su kullanın.

• Eğer sadece musluk suyu kullanma şansınız varsa, bu suya biraz filtre su ekleyerek kötü etkilerini azaltın.

• Sulama sırasında, toprak yüzeyinin ıslanması yeterli değildir. Unutmayın, su köklere kadar ulaşmalıdır. Az su verirseniz, yüzeydeki toprağı nemlendirmekle kalır. Kökler yeterli su alamazsa, topraktaki tuz miktarı yükselir ve bu da bitkinin gelişim hızını yavaşlatır.

• Saksının altındaki drenaj deliklerinden su gelene kadar sulamaya devam edin. Bunun iki faydası vardır. Suyun köklere ulaştığından emin olursunuz ve fazla miktardaki gübre yıkanmış olur.

• İç mekan bitkilerinin saksılarında, sağlıklı bir drenaj sistemi kurun. Drenaj deliklerinden boşalan fazla suyu dökün. Saksıyı, fazla suyun içinde bırakmayın.

• Sulamadan önce, toprağın nem miktarını kontrol edin. Parmağınızla toprağa bastırın ve topraktaki nem miktarını hissedin. Eğer toprak parmağınıza yapışıyorsa, yeterince nemlidir ve sulanmaya ihtiyaç duymaz. Sulama yapmak için en ideal zaman, toprağın parmağınıza hiç yapışmadığı zamandır.
 

Leon

Forum Üyesii
Katılım
25 Ara 2022
Mesajlar
1,152
Puanları
18
Paylaşım için teşekkürler.
 

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.