• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

    Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Hekimoğlu İsmail Kimdir ? Hekimoğlu İsmail Biyografi

Polat

Moderatör
Katılım
24 Ağu 2022
Mesajlar
4,326
Puanları
36
Konum
istanbul
Cinsiyet
Erkek
Hekimoğlu İsmail


HAYATI

1932 yılında Erzincan'da doğdu. Asıl adı, Ömer Okçu'dur. Dedesinin ismini olan Hekimoğlu İsmail imzasıyla yazılarını yazdı, böyle tanındı. Babası, İstiklal savaşı sırasında Kazım Karabekir Paşa'nın emrinde 4 yıl askerlik yaptıktan sonra, memleketine
döndüğünde İstiklal Madalyası'nı satıp, viran olan şehrini yaptırdı.
Savaşlar içinde büyüyen Hekimoğlu İsmail'in anne ve babasının okuma yazması yoktu, yazarımız kitap bulunmayan evde doğdu, büyüdü.
Lise tahsilinden sonra Amerika'da elektronik üzerine ihtisas yaptı. 1967'de meşhur Minyeli Abdullah romanını yazdı. O günden bu yana pek çok dergi ve gazetede yazılar yazan Hekimoğlu'nun 30'dan fazla eseri vardır. Yurtiçi, yurtdışı konferansları da yüzlercedir.
Halen Zaman gazetesi'nde makaleleri yayınlanan Hekimoğlu İsmail'e Harran Üniversitesi tarafından Edebiyat Doktoru unvanı verilmiştir. 1950'den itibaren çeşitli zamanlarda yazıları sebebiyle mahkemelere verildi. Hekimoğlu İsmail 1953'den beri sigara parasını kitaba verip, bir ömür boyu talebe gibi çalışmıştır.
 

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.