ForumZAR.COM | Forum Sitesi

Forumzar.COM Türkiye`nin en güncel ve kaliteli genel forum sitesi`dir.
ForumZAR'a katılım zahmetsiz ve ücretsizdir!

  • “Ne garip değil mi? Sevdiğimiz insanın her yalanında bir doğru, sevmediğimiz insanın her doğrusunda bir yalan ararız..”
  • “Biri ölür üzülmezsiniz; sonra sandalyeye asılı hırkasını görürsünüz. O hırkanın duruşu kalbinize oturur..”
  • "En gülünç olanı da insanların sizi eskisi gibi kullanamadığında değiştiğinizi söylemeleri.."
  • "Uçmayı seviyorsan, düşmeyi de bileceksin. Korkarak yaşıyorsan, yalnızca hayatı seyredersin."
  • Asla başka insanlar üzülmesin diye kendini üzme. Sen kaldırabiliyorsan onlar da kaldırabilir.

Haşlama İçli Köfte

Anoniimm

Forum Üyesi
Katılım
25 Ara 2022
Mesajlar
83
Tepkime puanı
0
Puanları
6

Haşlama İçli Köfte Malzemeleri
Dış Hamuru için Malzemeler
2 su bardağı sefer kitel
100 gr. kıyma
1/2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tutam tuz
Kıymalı Harcı için Malzemeler
2 yemek kaşığı zeytinyağı
400 gr. kıyma
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 avuç ceviz
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
Haşlamak için Malzemeler
Su
Tabanı için Malzemeler
Yoğurt
Üzeri için Malzemeler
Tereyağında yakılmış pul biber ve nane
Dış hamuru için olan ince bulguru dibi tırtıklı cheesecake kalıbına koyun. Üzerine üstünü hafif geçecek kadar kaynar su ekleyin ve demlenmeye, şişmeye bırakın. Bu arada hamuru için olan soğanı rendenin ince tarafında rendeleyin. şişen bulgurun üzerine kıymayı, rendelenmiş soğanı, kimyonu ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru kenara alıp dinlendirin.
Kıymalı iç harç için olan soğanı ince ince kıyın. Orta boy bir tavayı ocağa alın, altını açıp ısınmaya bırakın. Isınan tavaya zeytinyağını ekleyin ve soğanları ısınan tavada kavurun. Soğanlar hafif yumuşayıp kendini bıraktığında tavaya kıymayı ekleyin. Tuz ile tatlandırıp kıymaları hafif ezer şekilde içinde topakcık kalmadan kavurun. Pişen kıymalara biber salçalarını ve karabiber ekleyip biraz daha kavurduktan sonra cevizi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Ocağa bir tencerede su koyun ve kaynamaya bırakın.
Küçük bir kaseye bir parça sıvı yağ koyun ve elinizi hafif yağlayın. Hazırladığınız bulgur hamurundan bir parça alın ve elinizle ince olacak şekilde oyarak açın. İçerisine bir kaşık yardımı ile kıymalı harçtan koyun ve kapatın. Tüm hamuru ve iç harcı bu şekilde hazırladıktan sonra kaynayan suyun içerisinde iyice haşlayın ve kenara alın. Servis tabağınızın tabanına yoğurt koyun ve haşladığınız bu içli köfteleri yoğurdun üzerine yerleştirin. Küçük bir tavada tereyağını kızdırın üzerine pul biber ve nane koyup köftelerin üzerine gezdirerek servis edin.

 

OxiGeN

Forum Üyesi
Katılım
18 Ocak 2023
Mesajlar
979
Tepkime puanı
0
Puanları
16
Konum
Türkiye
Cinsiyet
Erkek
Paylaşım için teşekkürler.
 
Üst Alt