
Acı severlerin öncelikli tercihleri arasında yer alır. Kurutulup püre haline getirilen çili biberlerine sarımsak, kimyon ve kişniş ilave edilerek hazırlanan bu acı karışım özellikle kuskusla servis edilir.
Malzemeler
- 50 gr kurutulmuş çili veya arnavut biberi
- 25 gr sarımsak
- 5 gr deniz tuzu
- 25 gr kimyon tohumu
- Zeytinyağı
Kurutulmuş çili biberlerinin sap ve tohumlarını çıkarın. 3-4 dakika süreyle kaynar suda bekletin. İnce parçalar şeklinde doğrayıp havanda ezin. Kabukları soyulup ince doğranmış sarımsağı ekleyip ezmeye devam edin. Deniz tuzunu da ekleyip lapa gibi olana kadar ezin. Kimyon tohumlarını ekleyin. Pütürsüz ve yumuşak kıvamda olana kadar ezmeye devam edin. Damak tadınıza göre zeytinyağı ekleyip karıştırın.