Hamur Dolma Tarifi
Malzemeler
- Taze soğan , 3 adet
- Dereotu , bir turam
- Taze nane , bir tutam
- Taze kekik , birkaç dal
- Un , 3 su bardağı
- Bulgur , 1 buçuk su bardağı
- Kırmızı toz biber , 3 tatlı kaşığı
- Karabiber , 1 çay kaşığı
- Tuz , 2 buçuk çay kaşığı
- Toz kekik , 1 çay kaşığı
- Toz nane , 1 çay kaşığı
- Sıvı yağ , yarımdan biraz fazla çay bardağı
- Süt , 1 buçuk çay bardağı
- Tereyağ , 1 yemek kaşığı
Yapılışı
Yeşillikler küçük küçük doğranır. Eğer taze kekik ve taze naneniz yoksa sadece kuru nane ve kekik atabilirsiniz miktarı arttırarak. Yeşillikleri doğradığımız kabın içine bulgur eklenir. Ardından un elekten geçirilerek eklenir. Tüm baharatlar ve sıvı yağ da eklendikten sonra yoğurma işlemine geçilir. Yoğurma işlemi süt eklenerek yapılır. Ele yapışan bir hamur elde edilir. Yapraklar haşlandıktan sonra hamur harcı ile sarılır. Tencereye gelişigüzel sarılan dolmalar koyulur. Üzerini örtecek kadar kaynamış su koyulur ve üzerine az sıvı yağ gezdirilir. Dolmalar pişmeye bırakılır. Ortalama yarım saatte pişer. Suyu çekmeye az kala tereyağ eritilir ve dolmaların üzerine dökülür. 5 dakika sonra ocağın altı kapatılabilir. Dolmalar ılıdıktan sonra servise hazır hale gelir. Yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.
Alıntı