• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

    Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Gıda Zehirlenmesi Riskini Artıran 8 Besin

Linux

Owner
Katılım
31 Tem 2022
Mesajlar
7,234
Puanları
63
Konum
istanbul
Cinsiyet
Erkek
Pirincin gıda zehirlenmesine neden olabileceğini biliyor muydunuz? İşte gıda zehirlenmesi riskini artıran diğer besinler...

1. Yonca filizi

Çoğu insan, çok sağlıklı bir gıda olarak kabul gören yonca filizinin gıda zehirlenmesine yol açabilecek en olası yiyeceklerden biri olduğunun farkında değildir. Yonca filizi, mikrop ve salmonella taşımak için uygun olan yüksek nem içeriğinden dolayı tehlikelidir.



2. Üzümsü meyveler


Bu meyveler, sağlıklı, lezzetli ve güçlü bir antioksidan kaynağıdır ama aynı zamanda pürüzlü yüzeyleri yüzünden kir, pestisit kalıntısı ve zararlı bakterileri bünyesinde barındırır. Ahududu, böğürtlen ve çileklerin besin değeri yüksektir ama yemeden önce iyice yıkanmalıdır.



3. Yumurta


Yumurta, gıda zehirlenmesine sebep olacak en tehlikeli besinlerden biri. Yumurtadaki salmonella adı verilen bakteri, kabuklar oluşurken ürüyor. Bu yüzden en sevdiğiniz tarifte bile bulunsa çiğ yumurta kullanmak ve tüketmekten kaçınmalısınız.



4. Kıyma & tavuk


Köfte ya da barbekü soslu tavuğa bayılıyor olabilirsiniz ama kıyma ve tavuk, zehirlenmeye yol açabilecek besinler arasında listenin başında geliyor. Bu riski azaltmak için yapabileceğiniz şey ise, iyi piştiklerine emin olmak.



5. Şarküteri ürünleri


Buzdolabınızı şarküteri ürünleri ile doldurmayı seviyor musunuz? Öyleyse bu ürünlerin bakterilerle dolu olduğunu da bilmelisiniz. Özellikle de hamile kadınların salam, sucuk, yumuşak peynirler gibi bu tür ürünlerden kendini sakınması oldukça önemlidir.
6. Deniz mahsulleri

Çoğu insanın deniz mahsullerine karşı alerjisi vardır, üstelik alerjisi olmadığı halde hassas mideli insanlar da bu besinlerden kaçınmalıdır.



7. Pirinç


İlk defa duyuyor olabilirsiniz ama pirinç de gıda zehirlenmesine sebep olabilecek en riskli besinlerdendir, çünkü ısıya dayanıklı ve pişirildikten sonra bile yaşayan bakteriler içerir. Eğer pişirilen pilav oda sıcaklığında bırakılırsa bu bakteriler hızla büyür ve sizi hastalandırmak için göreve hazır olur.

8. Domates


Besin değeri yüksek ve antioksidanlarla dolu domatesler sizin için kesinlikle faydalıdır. Sadece yemeden önce çok iyi yıkandıklarına emin olmalısınız. Bir organik maketten bile almış olsanız, yüzeyleri yine de gıda zehirlenmesine sebep olacak bakteriler ve kirle doludur.
 

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.