• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

    Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Erzurum Ulu Camii | Erzurum

Erik

Forum Üyesi
Katılım
25 Ara 2022
Mesajlar
15
Puanları
1


Şehrin en önemli ibadethanesi olan Erzurum Ulu Camii, günümüzden tam 9 asır önce 1179 yılında inşa edilmiştir. Saltuklu Emiri Nasreddin Aslan Mehmet tarafından yaptırılan cami, halk arasında bu nedenle Atabey Camisi olarak da bilinmektedir.

Sadece kıble duvarı orijinal olarak günümüze kadar ulaşmıştır. İlk inşa edildiğinde düz çatılı olan Erzurum Ulu Camii, sonraki asırlarda yapılan onarımlar ile kısmi olarak değişime uğramıştır.

Çok geniş bir alanı kaplayan yapı, 12. yüzyıl Türk-İslam mimarisinin en önemli eserlerinden biridir. Özellikle içerisindeki geometrik motifli taş süslemeleri, Türk mimarisinin bin yıl önce dahi çok ileri seviyede olduğunu ispatlamaktadır. Caminin toplamda 5 giriş kapısı bulunmakta olup, tek minarelidir.

Yakutiye İlçesi’nde bulunan Ulu Camii, şehrin en eski ve en büyük camisidir.​
 

Derdest

Forum Üyesi
Katılım
25 Ara 2022
Mesajlar
298
Puanları
16
Emeğinize sağlık, bilgi dolu bir paylaşım oldu!
 

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.