• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

    Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Dünyanın en tuhaf 10 mesleği!

BjkAtıf

Forum Üyesii
Katılım
25 Ara 2022
Mesajlar
3,168
Puanları
36
Dünyanın en tuhaf 10 mesleği!

Dünya üzerinde birbirinden farklı yüzlerce meslek grubu bulunuyor. Çalışma saatleri ve zorluk seviyeleri değişse de, herkesin ortak noktası hayatını devam ettirebilecek geliri elde etmek. Ancak bazı meslekler var ki, içeriğini duyunca şaşırmamak elde değil.


Yumurtadan çıktıktan bir saat sonra civcivlerin cinsiyetini tespit eden seksörlük mesleği şüphesiz dünyanın en ilginç mesleklerinden biri. Seksörler, civcivlerin tavuk mu yoksa horoz mu olduğunu anlamak için çalışıyorlar ve bu meslek dalına daha çok Uzak Doğu'da rastlanıyor.

Genellikle parfüm endüstrisinde çalışan koku uzmanları, yeni kokular geliştirmeye ve kokuları analiz etmeye yardımcı olurlar. Kokuların kalıcılığını test etmek için çeşitli deneyler yapan koku uzmanları, zaman zaman terlemiş insanlara da başvurmak zorunda kalabilirler.

Özellikle Florida gibi bölgelerde, timsahların tehlikeli olabileceği durumlarda bu profesyoneller görev alır ve timsahları güvenli bir şekilde yakalarlar.

Firmalar, mobilyaların sağlamlığını test etmeleri için denetçilerden ürünler üzerinde kıvranmalarını, sallanmalarını, yaslanmalarını talep ederler. Mobilya denetçilerinin, bir günde 200 farklı parça üzerinde birtakım pozisyonları denemesi gerekir.

Orijinal ismi Oshiya olan bu meslekte yalnızca profesyonel kişiler çalışabiliyor. Demir yolu ağı oldukça gelişmiş olan Japonya’da trenler çok sık olarak kullanılıyor ve bu sebeple de hep çok kalabalık oluyor. Özellikle nüfusun yüksek olduğu şehirlerde trenlerin maksimum yolcu kapasitesine ulaşması için kapı önlerindeki kalabalığı iterek aracın içine girmelerini sağlayan kişilere Oshiya deniyor. Oshiya’lar sayesinde trenlerin kapıları kapanıp hareket edebiliyor. Bu mesleği çoğunlukla ek gelir kazanmak isteyenler ve öğrenciler tercih ediyor.

Dramatik bir cenaze töreni için genelde yas tutuculara başvuruluyor. Avrupa ülkelerinde rent a car sistemi şeklinde çalışan bu kişiler, törende yüksek sesle ağlayıp çığlıklar atarak sanki ölen kişinini çok yakın tanıdığıymış gibi rol yapıyor.

Bu meslekte başınıza ve kalbinize bağlanan cihazlarla kalp ve beyin hareketlerinizin ölçülmesi sağlanır. Böylece bilim insanları uyku bozukluklarının sebeplerine dair pek çok bilgiye ulaşabilirler. Profesyonel uykuculuk, özellikle Amerika ve Avrupa’da icra ediliyor.

Düğünlere kişisel asistanlık hizmetleri veren şirketler, yeterince arkadaşı olmayan gelinlerin kendilerini yalnız hissetmemeleri için profesyonel nedimeler gönderiyorlar.

Bu içeriğin kaynağı Ntv haber sitesidir.
 

bernkastel

Forum Üyesii
Katılım
28 Tem 2023
Mesajlar
2,922
Puanları
36
Konum
turkey
Cinsiyet
Erkek
Teknoloji haberleri konusunda verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz.
 

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.