Adım adım Dubai çikolatası yapımı için sütlü veya bitter çikolata kullanabilirsiniz. Yine malzeme miktarını da kişi sayısına göre belirleyebilirsiniz. Ayrıca bu çikolatayı kare şekli dışında farklı şekillerde de yapabilirsiniz. Çikolata kalıbına göre kalpli, barlı, tablet veya çiçekli formda hazırlayabilirsiniz. Şimdi sizinle paylaşacağımız Dubai çikolatası tarifinde iki kişiye göre malzemeleri sıralayacağız.
1- Malzemeleri Temin Edin
Dubai çikolatası tarifinde dikkat edilmesi gerekenlerden biri tüm malzemelerin eksiksiz tamamlanmasıdır. Bu doğrultuda paket hâlindeki 250 gramlık çikolata ve tel kadayıfı öncelikli olarak temin etmelisiniz. Diğer Dubai çikolatası malzemeleri ise şu şekildedir:
250 gram bitter veya sütlü çikolata
5 yemek kaşığı tel kadayıf
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı antep fıstık ezmesi
2 yemek kaşığı tahin
Yukarıdaki malzemeleri, kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz. Malzemeleri eksiksiz şekilde tamamladıktan sonra tel kadayıfları ayırma işlemine geçebilirsiniz.
2- Kadayıfları Tek Tek Ayırın
Dubai çikolatasının lezzetini yakalamak için çıtır mı çıtır bir kadayıfa ihtiyaç vardır. Bundan dolayı aldığınız tel kadayıfı tek tek ayırmalı ve bıçak yardımıyla ince ince kesmelisiniz. Bu aşamadan sonra kadayıfları bir yemek kaşığı kadar tereyağ ile birlikte bir tavada eritebilirsiniz. Kadayıflar kızarana dek bırakmadan sürekli karıştırararak kavurma işlemine devam etmelisiniz. Kadayıflar kavrulduktan sonra tavadan alın ve soğumaya bırakın.
3- Antep Fıstığı Ezmesi ve Tahini Ekleyin
Kadayıflar soğuduktan sonra tatlının iç dolgusu için diğer malzemeleri de eklemelisiniz. Antep fıstık ezmesini hazır alabilir veya kendiniz yapabilirsiniz. İki yemek kaşığı tahin ve 3 yemek kaşığı kadar antep fıstık ezmesini soğuyan kadayıflara dahil edip karıştırmaya başlayın. Karışım iyice homojen kıvama geldiğinde tatlının içine dahil etmek için bir kenarda bekletin.
4- Çikolatayı Eritin
Aldığınız çikolata parçalarının veya tabletinin yarısını benmari usulü eritin. Bir tencereye su ekleyin ve çikolataları da cam bir kabın üzerine yerleştirin. Ardından cam kaptaki çikolataları tencerenin üstüne yerleştirin. Çikolatalar eriyinceye kadar ocağın altı açık kalsın. Erimeye başlayan çikolata sosunu ocaktan alabilirsiniz. Diğer pratik çikolata eritme yöntemleri için 5 Farklı ve Kolay Çikolata Eritme Yöntemleri adlı yazımıza göz atabilirsiniz.
5-Çikolatayı Dondurun
Yarısını erittiğiniz çikolatayı çikolata kalıbı yardımıyla buzdolabına kaldırın. Çikolata yeterince dolduktan sonra kadayıf karışımını dondurulmuş çikolatanın üzerine sürün. Ardından tekrar buzdolabına yerleştirin. Bu işlemler için buzdolabın dondurucu kısmını kullanmanızı öneririz.
6- Kalan Çikolatayı Eritin ve Karışıma Ekleyin
Kadayıflı çikolata buzdolabındayken kalan çikolata parçalarını da benmari usulü eritebilirsiniz. Ardından yeterince donan çikolatayı buzdolabından alın ve eritilmiş çikolatayı kadayıflı çikolatanın üzerini tamamen kaplayacak şekilde yavaşça dökün. Son kez tatlıyı dondurucuya yerleştirin ve donduktan sonra dilimlemeye geçin. İşte son yılların fenomen tatlısı Dubai çikolatası tarifinin sonu! Şimdiden keyifli tadımlar!
Dubai Çikolatası Tarifinde Püf Noktalar
Kadayıflı Dubai çikolatasının püf noktası, malzemelerin karışımına dikkat etmektir. Her bir malzemenin birbiri ile harmanlanması için karıştırma aşamasını es geçmemek gerekir. Yine ana malzemelerden biri olan tel kadayıflarını da tek tek ayırmak ve doğru şekilde kavurmak gerekir. Çikolatayı dondurma aşamalarına da dikkat ederek bu lezzetli ve dikkat çekici çikolatayı kolaylıkla yapabilirsiniz.
1- Malzemeleri Temin Edin
Dubai çikolatası tarifinde dikkat edilmesi gerekenlerden biri tüm malzemelerin eksiksiz tamamlanmasıdır. Bu doğrultuda paket hâlindeki 250 gramlık çikolata ve tel kadayıfı öncelikli olarak temin etmelisiniz. Diğer Dubai çikolatası malzemeleri ise şu şekildedir:
250 gram bitter veya sütlü çikolata
5 yemek kaşığı tel kadayıf
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı antep fıstık ezmesi
2 yemek kaşığı tahin
Yukarıdaki malzemeleri, kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz. Malzemeleri eksiksiz şekilde tamamladıktan sonra tel kadayıfları ayırma işlemine geçebilirsiniz.
2- Kadayıfları Tek Tek Ayırın
Dubai çikolatasının lezzetini yakalamak için çıtır mı çıtır bir kadayıfa ihtiyaç vardır. Bundan dolayı aldığınız tel kadayıfı tek tek ayırmalı ve bıçak yardımıyla ince ince kesmelisiniz. Bu aşamadan sonra kadayıfları bir yemek kaşığı kadar tereyağ ile birlikte bir tavada eritebilirsiniz. Kadayıflar kızarana dek bırakmadan sürekli karıştırararak kavurma işlemine devam etmelisiniz. Kadayıflar kavrulduktan sonra tavadan alın ve soğumaya bırakın.
3- Antep Fıstığı Ezmesi ve Tahini Ekleyin
Kadayıflar soğuduktan sonra tatlının iç dolgusu için diğer malzemeleri de eklemelisiniz. Antep fıstık ezmesini hazır alabilir veya kendiniz yapabilirsiniz. İki yemek kaşığı tahin ve 3 yemek kaşığı kadar antep fıstık ezmesini soğuyan kadayıflara dahil edip karıştırmaya başlayın. Karışım iyice homojen kıvama geldiğinde tatlının içine dahil etmek için bir kenarda bekletin.
4- Çikolatayı Eritin
Aldığınız çikolata parçalarının veya tabletinin yarısını benmari usulü eritin. Bir tencereye su ekleyin ve çikolataları da cam bir kabın üzerine yerleştirin. Ardından cam kaptaki çikolataları tencerenin üstüne yerleştirin. Çikolatalar eriyinceye kadar ocağın altı açık kalsın. Erimeye başlayan çikolata sosunu ocaktan alabilirsiniz. Diğer pratik çikolata eritme yöntemleri için 5 Farklı ve Kolay Çikolata Eritme Yöntemleri adlı yazımıza göz atabilirsiniz.
5-Çikolatayı Dondurun
Yarısını erittiğiniz çikolatayı çikolata kalıbı yardımıyla buzdolabına kaldırın. Çikolata yeterince dolduktan sonra kadayıf karışımını dondurulmuş çikolatanın üzerine sürün. Ardından tekrar buzdolabına yerleştirin. Bu işlemler için buzdolabın dondurucu kısmını kullanmanızı öneririz.
6- Kalan Çikolatayı Eritin ve Karışıma Ekleyin
Kadayıflı çikolata buzdolabındayken kalan çikolata parçalarını da benmari usulü eritebilirsiniz. Ardından yeterince donan çikolatayı buzdolabından alın ve eritilmiş çikolatayı kadayıflı çikolatanın üzerini tamamen kaplayacak şekilde yavaşça dökün. Son kez tatlıyı dondurucuya yerleştirin ve donduktan sonra dilimlemeye geçin. İşte son yılların fenomen tatlısı Dubai çikolatası tarifinin sonu! Şimdiden keyifli tadımlar!
Dubai Çikolatası Tarifinde Püf Noktalar
Kadayıflı Dubai çikolatasının püf noktası, malzemelerin karışımına dikkat etmektir. Her bir malzemenin birbiri ile harmanlanması için karıştırma aşamasını es geçmemek gerekir. Yine ana malzemelerden biri olan tel kadayıflarını da tek tek ayırmak ve doğru şekilde kavurmak gerekir. Çikolatayı dondurma aşamalarına da dikkat ederek bu lezzetli ve dikkat çekici çikolatayı kolaylıkla yapabilirsiniz.