Dondurucuda Kışlık Bamya
İster buzdolabı poşetlerinde, ister kavanozlara döküp - soğutup, kış sofranızda kullanabilirsiniz.
şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler :
2 kg bamya
6 adet domates
7-8 adet köy biberi
3 adet limon
Yapılışı :
- Bamyaların tepeleri kalem açar gibi çevrilerek kesilir. Bol suda yıkanıp suyu süzülür.
- Sonrasında domateslerin kabukları soyularak küçük küçük doğranır.
- Tencereye domatesler koyulur, 2 dakika kadar karıştırılarak pişirilir. Domatesleri kavururken yağ kullanmıyoruz, direkt tencereye alarak kavuruyoruz.
- Domateslerin üzerine yine doğranan köy biberleri eklenir ve karıştırılır.
- Ardından tencereye bamyalar da ilave edilir, kaşıkla çok fazla karıştırmadan tencereyi sallayarak harmanlanır.
- Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte 2-3 dakika kadar pişirilir.
- Daha sonra limon suyu eklenir ve bamyaların rengi sararıncaya kadar arada bir nazikçe karıştırarak (çok karıştırmadan) yaklaşık 15 dk kadar pişirilir.
- Süre sonunda bamyalar ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
- Soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine doldurulur, havası alınarak ağzı kapatılır ve buzluğa kaldırılır.