• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

    Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Dengeli Yaşam Nedir? Dengeli Yaşam Tarzı İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

bettülce

Forum Üyesi
Katılım
25 Ara 2022
Mesajlar
84
Puanları
6
Bu 7 basit alışkanlık ile daha dengeli bir yaşam yaşamanız mümkün! İşte dengeli bir hayatın yolları...

1- Güne dua ederek ya da meditasyon yaparak başlayın

Hayatınızda denge kurmayı başarmak, yaşadığınız şekli değiştirmeye karar vermekle başlayacaktır. Bunu gerçekleştirebilmek için iyi bir tutum ve disipline ihtiyacınız var. Eğer hali hazırda olduğunuz insandan hoşlanmıyorsanız ya da nerede olduğunuzdan ya da ne yaptığınızdan, muhtemelen hayatınızdaki diğer şeylerden de pek hoşlandığınız söylenemez. Güne dua ederek ya da meditasyon yaparak başlamayı bir huy haline getirin. Bu sizin kim olduğunuzu düşündüğünüzden daha fazlası olduğunuzu hissetmenize yardımcı olacak, böylece yapabileceğinizi düşündüğünüzden fazlasını yapabilecek ve hayatta şu anda bulunduğunuz noktadan farklı bir yerde olabileceğinizi gösterecektir. Kendinizle bağ kurun, kendinizi tanıyın, kendinize güvenin ve daha iyi şeyleri hak ettiğinizi anlayın.


2- Ailenizle birlikte olduğunuzda, tam olarak mevcut olun

Aile hayatı, iş-yaşam dengesi ile en büyük ilişkili olan alandır. İyi bir aile hayatı sahibi olmak, bir nevi iş-yaşam dengesinin zirvesinde olmaktır. Sonuçta, aileniz iyi ve kötü gününüzde hep yanınızda olacaktır. Arkadaşlıklar bitebilir ama aile ilişkileri sürer. Hayatınızda değişiklik yapmaya, aile yaşamınızda yaparak başlayın. Onlarla kaliteli zaman geçirmeyi alışkanlık haline getirin. Fiziksel ve ruhsal olarak, onların yaşamının içinde daha fazla bulunun.


2- Hali hazırda tanıdığınız insanlara yönelin

İş hayatında, iyi bağlantılar sahibi olmak çok önemlidir. Daha fazla ve daha iyi iş yapmanıza sebep olur. Kişisel hayatınızda iyi ve güçlü bağlantılar ise, kendinizi hayatın farklı alanlarında geliştirmenize sebep olur. Bu da denge sağlamak için başka bir yoldur. Çevrenizi geliştirmek ve güçlü bağlantılar kurmak, başka insanlardan yeni şeyler öğrenmenize, perspektifinizi genişletmeye ve hatta hayatla ilgili vizyonunuzu genişletmeye yardımcı olur. Her gün en az tanıdığınız bir insanla iletişim kurun. Ağınızı genişletmeye tanıdığınız insanlarla başlamanız her zaman daha kolay olur. Ona neyle meşgul olduğunuzdan bahsedin, kendisinin neyle meşgul olduğunu ve yardıma ihtiyacı olup olmadığını sorun. Kendiniz için yardım istemek de güven oluşturacaktır. Üstelik ona size yardımcı olabilecek başka insanlar tanıyıp tanımadığını sormanızda da hiçbir sakınca yok.


4-Uzmanlık geliştirin

Bill Gates için bilgisayardı, Micheal Jordan için basketbol ve Albert Einstein için de teorik fizik... Bu üç başarılı centilmenin ortak özelliği ne idi? Nede iyi olduklarını biliyorlardı! Eğer hayatta başarılı olmak istiyorsanız, daldan dala konmak yerine, bir şey üzerinde yoğunlaşmanız şart. Zaten iyi olduğunuz alanda her gün en az 15 dakika daha harcayın, yeni ayrıntılar öğrenin, kendinizi geliştirmeye devam edin.


5- Yaratıcı bir şeyler yapın

Her ne kadar sol beyin sağ beyin baskınlık teorisi çürütülmüş de olsa, dünya hala sol beyine atfedilen mantık ve ölçüm gibi faaliyetleri daha çok önemsiyor. Çoğu iş kolu analitik düşünmeyi, yaratıcı düşünmeye tercih ediyor. Ve çoğu insan da yaratıcı düşünmenin pratik olmadığına karar veriyor ve gözden çıkarıyor. İşiniz ne olursa olsun, yaratıcı niteliklerinizden vazgeçmemelisiniz. Bir çalışan ya da işveren olarak, daha çok müşteri için, daha çok iş çıkarmak ve daha çok pazarlama için yaratıcı olmalısınız. Kanınızın nasıl pompalandığını ve adrenalininizin nasıl yükseldiğini fark edin. Sadece sağ beyin aktiviteleri ve yaratıcılık hayatlarınızı etkiler. Daha da önemlisi, vizyonunuzun gelişmesine ve iş ve sosyal hayatınız için yeni imkanlar yaratmaya açılan yol da yaratıcılıktan geçer. Eğer sanatçı yönünüz ağır basıyor ise, resim yapmak, müzik, animasyon, edebiyat gibi aktivitelere daha çok zaman ayırmalısınız; hatta belki kendinize bir blog açmayı bile düşünebilirsiniz. Bu sizin uzun ve monoton bir 'sol- beyin' ağırlıklı günden sonra, hayatınızda denge kurmanıza, hayatınıza renk katmanıza yardımcı olacaktır.


6- 30 dakikalık yürüyüşler

İlk beş madde sizin duygusal, ilişkisel ve kişisel başarınız için her gün odaklanmanız gereken şeylerden oluşuyordu. Ama bu başarıyı geliştirmek ve tadını çıkarabilmek için, Fiziksel sağlığınızı da geliştirmelisiniz. Hareket etmeyi alışkanlık haline getirin. Günde yarım saat yürüyün, spor salonuna gidin hatta oturarak geçirdiğiniz her saat başı vücudunuzu esnetin. Fiziksel aktivitelerin çok alternatifi ve faydası var. Sizin için en uygun ve zevkli olanı seçin.


7- Ulaşmak, geri vermek ya da ileriye dönük ödemek için bir şey yapın

Şu anda hangi başarının tadını çıkarıyor olursanız olun, ona kendi kendinize sahip olmadınız. Aileniz, geçmişiniz, farklı koşullar, tanıştığınız insanlar gibi farklı etkenlerin payı büyük. Başarı, bireysel değildir. Başarılı olmak için pek çok fırsat verilir. Maalesef, herkes sizin yakaladığınız fırsatları yakalayamıyor. O insanlardan birinin umudu olun. Size sunulan fırsatlara benzer olanlardan birini, bir başkası için yaratın. Nasıl yardım ettiğiniz önemli değil, eğitim, iş ya da finansla ilgili olabilir, vermekten kaçınmayın. Çok büyük olmasına gerek yok, imkanlarınız dahilinde, hatta bazen sadece manevi destek vererek insanların hayatını değiştirebilirsiniz.

 

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.