Nedir ? Darülhikme Nedir? Hangi Halife Zamanında Kurulmuştur?

BenDeniZ

Forum Üyesi
Bayan Üye
Katılım
22 Eyl 2022
Mesajlar
3,836
Puanları
36

Darülhikme, 1004 yılında Halife Hakim tarafından kurulmuştur. Fatımilerin Abbasilere karşı propaganda amacı ile kurdukları kütüphane ve kültür merkezidir.

Darülhikme Nedir?

Darülhikme bir kültür merkezidir. Ayrıca kütüphane olarak da kullanılmıştır ve bir rivayete göre içindeki kitap sayısı 1.600,000 kitaba ulaşmıştır. Bazı kaynaklarda darülhikme ismi darülilim olarak da yazılır. Propaganda amacı ile kurulmuştur ve Kahire'de yer alır. Fatımiler devletinin Abbasilere karşı propaganda amacı ile kurdukları bir merkezdir.

Hangi Halife Zamanında Kurulmuştur?

Darülhikme, diğer adı ile darülilim Halife Hakim tarafından 1004 senesinde kurulmuştur. Abbasilerin Beytülhikmesi ile rekabet etmek için kurulmuş olan darülhikme hem kütüphane hem de kültür merkezi olarak kullanılmıştır. Bazı kaynaklarda adı darülilim olarak da geçtiğinden bu isim ile bilinmesi de mümkündür. Darülhikme, bazı kaynaklarda yazan bir rivayete göre kitap sayısının 1.600,000 kitaba ulaştırmıştır.
 

SiyahLi

Süper Moderatör
Bayan Üye
Katılım
24 Ağu 2022
Mesajlar
4,445
Puanları
38
Konum
Forumzar
Cinsiyet
Bayan
Paylaşım için teşekkürler.
 

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.
Üst Alt