• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

    Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Nasıl Yapılır ? Bebek Yağının Farklı Kullanım Alanları

Daisy

Forum Üyesi
Katılım
25 Ara 2022
Mesajlar
1,176
Puanları
38
İşe size bebek yağını kullanabileceğiniz 9 farklı yol...

Bebek yağı ufaklıklar için kuru bölgeleri yatıştırmak ve banyodan sonra masaj yapmak için kullanılan yaygın bir nemlendiricidir. Yapısında mineral yağı bulundurduğundan dolayı nemi hapseder ve cildi yumuşacık hale getirir. Son günlerde bu özelliğinden dolayı yetişkinler arasında da popüler bir ürün haline geldi. Ancak bebek yağının bundan çok daha fazla kullanım alanı var. Evde en beklenmedik anlarda işinize yarayabilir.


Sivrisinekleri kovar
Bebek yağının nemlendirici özelliğinin yanı sıra zararlı böcek ısırıklarına karşı koruma özelliği de vardır. Özellikle baş belası böceklerin evlerimizin içine dek girdikleri ve ciltlerimizi kızarıklıklar içerisinde bıraktıkları yaz aylarında bebek yağı kullanmak çok akıllıca. Bebek yağını cildinize sürün ve sivrisineklerden uzak, yazın tadını çıkarın.

İnatçı fermuarları dize getirir
Takılmış bir fermuarı çekmeye çalışmanın ne kadar sinir bozucu olduğunu herkes bilir. Ne mi yapmalı? Fermuarın takılmış yerine biraz bebek yağı sürün ve fermuarı nazikçe doğru yöne doğru çekin. Çok kolay!


Yüzüklerinizi rahatlıkla çıkarır
Kendinizi bir anda ne kadar uğraşırsanız uğraşın parmağınızdan çıkmayan bir yüzükle baş başa mı buldunuz? Hamile olabilir ya da eski bir yüzüğü takmaya çalışabilirsiniz; çözüm yine bebek yağı. Parmağınıza ve yüzüğün çevresine bebek yağı ile hafifçe masaj yapın ve yüzüğü rahatlıkla çıkarın.

Çıkartmaları yok eder
Bebek yağının inatçı çıkartmaları nasıl da mucizevi bir şekilde çıkarabildiğini gördüğünüzde çok şaşıracaksınız. Neredeyse her türlü eşyanın üzerinde var olan çıkartmaları biraz bebek yağı ile hafifçe ovarak kolaylıkla çıkarabilirsiniz.


Saça yapışan sakızı çıkarır
Çocuk saçına yapışan sakız, nedeni bilinmese de her ebeveynin hayatında en az bir kez uğraşmak zorunda kaldığı çözümü zor görünen, baş belası bir durumdur. Elinize makas almadan önce bebek yağını bir deneyin. Sakız gevşeyene dek ovun, ovun.


Makyajınızı siler
İnatçı göz makyajınızı silmek için bebek yağı sürdüğünüz bir pamuk parçası kullanın. Bu yolla makyajınızı kolaylıkla temizleyebilecek ve yumuşak bir cilde sahip olacaksınız. Göz bölgesi çok hassas olduğundan hafif bir ürün kullanmak en iyisidir.



Küflenmiş duş perdenizi temizler
Küflenmiş bir duş perdesini temizlemenin hiçbir eğlenceli yanı yoktur. Bu şok edici kolay yöntem sihirli gibidir. Bir parça kâğıt havluya biraz bebek yağı sürün ve perdeyi silin. Kısa bir süre içerisinde sinir bozucu küflü bölgeler tarih olacak!


Yara bandını acısız çıkarır
Çocukları bırakın yetişkinler bile yara bandı çıkarırken anlık bir gerginlik hissederler. Bebek yağı yara bantları için de eşsiz bir çözümdür. Bir pamuk parçasına biraz bebek yağı sürün ve yara bandının üzerini pamukla ovun. Sonuç: yara bandı çıkarmanın acısız bir yöntemi!


Paslanmaz çeliği parlatır
Bebek yağı krom ve paslanmaz çelik ürünleri parlatmak için kullanabileceğiniz harika bir araçtır. Ancak bebek yağı esasında temizlik ürünü olmadığından yüzeyi öncelikle nemli bir bezle temizlemeyi unutmayın!
 

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.