• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

    Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Bataryası dolu telefon kapanıyor: Nasıl çözülür?

LuKaS

Forum Üyesi
Katılım
25 Ara 2022
Mesajlar
83
Puanları
6
Telefonun şarjı olduğu halde kendiliğinden kapanması oldukça can sıkıyor. İşte bataryası dolu telefon kapanıyor sorununun çözümü.

Her elektronik eşyanın olduğu gibi akıllı telefonların da bir kullanım ömrü var. Bu cihazlar bir süre sonra çeşitli arızalar ve sorunlar nedeniyle kullanıcı deneyimini düşürebiliyor. Bunlardan birisi de şarjı olduğu halde kendiliğinden kapanması. İşte bataryası dolu telefon neden kapanır? Nasıl çözülür? sorularının cevabı.


Bataryası dolu telefon kapanıyor sorununun çözümü

Yukarıda da belirttiğimiz üzere akıllı telefonlar bir süre sonra yıpranmaya başlıyorlar. Genellikle ilk sorun pil tarafında patlak verir ve çeşitli şarj sorunları ortaya çıkar. Kullanıcıların en çok müzdarip olduğu pil sorunlarından birisi de telefonun bataryası dolu olmasına rağmen ortada hiçbir neden yokken kapanması.

Maalesef bu sorunun ortadan kaldırılabilmesi için uygulanabilecek çözüm yöntemleri oldukça sınırlı. Zira telefonun batarya dolu olmasına rağmen kapanması, pilin artık ömrünü tamamladığı anlamına geliyor. Bu noktada bataryanın şarj yüzdesi yıpranmalar nedeniyle yanlış hesaplanıyor. Böylelikle dolu gibi görünen pil artık şarj tutma yeteneğini kaybettiği için durduk yere kapanmaya başlıyor.

Bu arızanın her zaman pilden kaynaklanmadığını belirtelim. Burada bataryaya göre daha ciddi ve maliyetli anakart arızası da söz konusu olabilir. Bu nedenle ilgili sorunlarla karşılaşan kullanıcıların bir an önce teknik servisi ziyaret etmesi önemli. Genellikle pil değişimi arızayı çözse de ikincisi gibi durumlarda ise işler biraz zorlaşıyor diyebiliriz.

Bunun dışında akıllı telefonların pil ömrünü uzatan çeşitli yöntemler mevcut. İşte bunlardan bazıları;

  1. Arka plandaki uygulamaları kapatın.
  2. Güncellemelerin pil performansına etkisi derinden araştırılmalı.
  3. GPS’i kullanılmadığı durumlarda kapatın.
  4. Evde Wi-Fi, dışarıda mobil veri mantığını benimseyin. Yani birisini kullanırken, diğerini her zaman kapalı tutun.
  5. Ekran parlaklığını kullanıcı deneyimini azaltmayacak derecede düşük tutun.
  6. Kalitesiz şarj adaptörlerini ve kablolarını kesinlikle kullanmayın.
  7. Telefonu yüzde 0’dan yüzde 80’e kadar şarj edin. Bu sayede pilin ömrü yüzde 100’e kıyasla bir şarj döngüsünü tamamlamadığı için büyük ölçüde uzayacaktır.

 

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.