• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

    Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Amazon ve Aslan Heykelleri | Samsun

Erik

Forum Üyesi
Katılım
25 Ara 2022
Mesajlar
15
Puanları
1


Karadeniz Bölgesi’nin büyük şehirlerinden olan Samsun sınırları içerisindeki sahil şeridinin neredeyse her bölümünden görülen bu dev heykeller, asırlar önce bölgede yaşadığı tahmin edilen Amazon Kadınları’nın anısına inşa edilmiştir. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Amazon Köyü ve Aslan heykelleri, metrelerce uzunluğu ile oldukça heybetli durmaktadır. Ancak Amazon Köyü temsili bir şekilde yapılmış olsa da keyifle gezilecek yerler arasındadır. Amazon heykelinin genişliği 4 metre ve uzunluğu 12 metredir. Savaşçı kadın figürünü yansıtan heykelin elinde, yine kendisi gibi dev bir kalkan ve mızrak bulunmaktadır.

Aslan heykellerinin dikkat çeken yönü ise ziyaretçilerin içerisinde girebiliyor olmasıdır. Aslanların ağzına çıkan ziyaretçiler, Karadeniz’in büyüleyici manzarası ile karşılaşmaktadır. Şehri keşfederken güzel bir alternatif olarak tercih edebileceğiniz Amazon Adası, Samsun ilinin merkezinde yer almaktadır. Ada üzerinde yeme ve içme imkanları geniş olup çocuklu ailelerin de ziyaret etmesine uygun bir turizm değeridir.​
 

Derdest

Forum Üyesi
Katılım
25 Ara 2022
Mesajlar
298
Puanları
16
Elinize sağlık, çok öğretici bir paylaşım!
 

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.