• Forumzar.COM Türkçe içerikli genel forum sitesi ve paylaşım platformu olarak eğlenceli ve interaktif bir forum deneyim sunar.

    Foruma üye olmak için BURAYA TIKLAYINIZ

Almanya'nın enflasyonu hedefin çok altına indi

TuzLuk

Forum Üyesii
Katılım
25 Ara 2022
Mesajlar
7,043
Puanları
36
Almanya'nın enflasyonu hedefin çok altına indi

Almanya'da yıllık enflasyon, sıkı para politikasının etkisiyle eylül ayında yüzde 1,6'ya geriledi. Bu rakam Avrupa Merkez Bankası'nın yüzde 2'lik hedefinin oldukça altında kaydedildi. Almanya'nın enflasyonu, ECB'den faiz indirimi beklentilerini güçlendirdi.

Almanya'da yıllık enflasyon, sıkı faiz politikasının ve ekonomide belirsizliğin etkisiyle eylülde yüzde 1,6'ya indi. Böylece ülkede enflasyon, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) yüzde 2'lik hedefinin çok altına geriledi. Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), tüketici ürünleri fiyat artışlarına ilişkin eylül ayı öncü verilerini açıkladı. Buna göre, Almanya'da ağustosta yüzde 1,9 olan yıllık enflasyon, eylülde yüzde 1,6’ya geriledi. Böylece, ülkede yıllık enflasyon Ocak 2021'den beri en düşük seviyeye indi. Piyasalardaki beklenti, enflasyonun eylülde yüzde 1,7'ye inmesi yönündeydi. Ülkede enflasyon oranı aylık bazda ise değişiklik göstermedi. FAİZ İNDİRİMİ İÇİN GÜÇLÜ SİNYAL Avrupa'nın en büyük ekonomisine sahip Almanya'dan gelen veriler, Euro Bölgesi'nde ekim ayındaki toplantıya dair faiz indirimi beklentileri güçlendirdi. ECB, 12 Eylül'de piyasa beklentileri doğrultusunda yılın ikinci faiz indirimine giderek mevduat faiz oranını 25 baz puan, ana refinansman faizi ve marjinal borçlanma faizini 60'ar baz puan indirmişti. ECB, orta vadede yüzde 2 enflasyon hedefliyor. Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) yarın eylül ayına ilişkin Euro Bölgesi enflasyon oranını açıklayacak.

Bu içeriğin kaynağı Ntv haber sitesidir.
 

Genel Forum Sitesi

Forum Sitesi - Forumzar.COM

Forumzar.COM olarak, Türkçe forum sitesi denildiğinde akla gelen ilk adres olarak, geniş kapsamlı genel forum platformumuzda buluşuyoruz. Türkiye'nin en büyük Türkçe forum siteleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. Çeşitli konu başlıklarında aktif bir şekilde paylaşımların yapıldığı, her konuda interaktif ve bilgilendirici tartışmalara katılmak için bizi takip edin! ve bir dakikanızı ayırarak forum sitemize üye olun!

Forum Siteleri

Bilgi paylaştıkça çoğalır sloganı ile ilerleyen forum sitesi platformumuza, siz de üye olarak forum sitemizde açılan konulara katılabilir ve ilgi alanınıza uygun konular açarak siz de paylaşımda bulunabilirsiniz.